Ρέθυμνο: Δραματική η κατάσταση με τη φωτιά – «Πολύ δύσκολη η νύχτα», λέει ο δήμαρχος του Αγίου Βασιλείου

Ρέθυμνο: Δραματική η κατάσταση με τη φωτιά – «Πολύ δύσκολη η νύχτα», λέει ο δήμαρχος του Αγίου Βασιλείου

Οι ισχυροί άνεμοι την βοηθούν να επεκταθεί γρήγορα - Εκκενώνονται οικισμοί για να μην κινδυνέψουν οι κάτοικοι και τους στέλνουν προς τον Άγιο Παύλο

Κραυγή αγωνίας από τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου για την φωτιά που έχει πάρει μεγάλη έκταση από το νωρίς το απόγευμα στο Ρέθυμνο. Η κατάσταση είναι δραματική, όπως ομολογεί και ο Γιάννης Ταταράκης, ο οποίος νωρίτερα λόγω αναπνευστικών προβλημάτων είχε νοσηλευτεί.

«Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολο να ελεγχθεί», είπε ο δήμαρχος του Αγίου Βασιλείου στο Open  και τόνισε: «Η νύχτα θα είναι πάρα πολύ δύσκολη δυστυχώς».

«Στέλνουμε τον κόσμο προς τον Άγιο Παύλο. Η νύχτα θα είναι πάρα πολύ πολύ δύσκολη», είπε χαρακτηριστικά, ενώ έχουν εκκενωθεί συνολικά 6 οικισμοί.

Παράλληλα, τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι ζητήθηκε από τους κατοίκους να φύγουν από τις Μέλαμπες, οι περισσότεροι δεν το έκαναν και έμειναν εκεί να παλέψουν με τις φλόγες.

Ο Ταταράκης τόνισε ότι οι ριπές του ανέμου είναι πολύ ισχυρές και βοηθούν την πυρκαγιά να επεκταθεί, ενώ κύριο μέλημα των αρχών είναι να πάνε προς παραθαλάσσια μέρη για να μην κινδυνέψουν. «Πνέουν άνεμοι από 8 μποφόρ με ριπές έως και 10 μποφόρ», είπε χαρακτηριστικά.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, εκκενώθηκαν τα χωριά Σαχτούρια, Κρύα Βρύση και Άγιος Γιώργης με εντολή που δόθηκε από το δήμαρχο Γιάννη Ταταράκη και τους υπεύθυνους από την πλευρά της Πολιτικής Προστασίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί λίγο πριν το χωριό Μέλαμπες, όπως είπε ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Κρήτης, Μανώλης Παραβολιδάκης. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς με νέα περιφερειακές δυνάμεις ενώ ΟΤΑ, Ερυθρός σταυρός και πεζοπόρα τμήματα εθελοντών δίνουν έναν μεγάλο αγώνα για να αναχαιτίσουν την πύρινη λαίλαπα.