Φωτιά στο Ρέθυμνο: Εκκενώνονται Κάτω Ροδάκινο και Μέλαμπες – Ανεξέλεγκτα και τα δύο πύρινα μέτωπα

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Εκκενώνονται Κάτω Ροδάκινο και Μέλαμπες – Ανεξέλεγκτα και τα δύο πύρινα μέτωπα

Οι φλόγες κατευθύνονται προς την Αγία Γαλήνη - Σε επιφυλακή το Λιμενικό για την απομάκρυνση με σκάφη πολιτών

Ανεξέλεγκτα εξακολουθούν να μαίνονται και τα δύο πύρινα μέτωπα στο Ρέθυμνο, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να δίνει μάχη με επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Οι έντονοι άνεμοι έχουν αναζωπυρώσει την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι ανάμεσα στα χωριά Κρύα Βρύση και Ορνέ του δήμου Αγίου Βασιλείου, η οποία πλέον πλησιάζει επικίνδυνα τους οικισμούς. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα rethemnos.gr, κάτοικοι των δύο χωριών έχουν απομακρυνθεί από το σημείο και έχουν μεταφερθεί σε γύρω περιοχές, προκειμένου να μην κινδυνέψουν, ενώ νωρίτερα είχε δοθεί προληπτική εντολή εκκένωσης της Ορνέ. Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 16 οχήματα και από αέρος τρία ελικόπτερα.

Το μέτωπο σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretalive.gr κατευθύνεται προς τις Μέλαμπες, όπου έχει ήδη δοθεί εντολή να εκκενωθεί το χωριό. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάρχουν ενδείξεις, ότι το πύρινο μέτωπο λόγω και της φοράς των ανέμων ενδέχεται να κινηθεί προς την Αγία Γαλήνη. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης υπάρχει συνεχής επικοινωνία με το Λιμενικό, προκειμένου να μεταφερθούν στην Αγία Γαλήνη πλωτά μέσα, ώστε να χρησιμοποιηθούν στην περίπτωση που απαιτηθεί εκκένωση και του εκεί οικισμού. Εξάλλου, σκάφη που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλακιά, λόγω της πυρκαγιάς στο Ροδάκινο μετακινούνται προς την Αγία Γαλήνη.

Την ίδια ώρα, η φωτιά που έχει ξεσπάσει στο Ροδάκινο δυναμώνει, με τις αρχές να προχωρούν σε εκκένωση του οικισμού του Κάτω Ροδάκινου. Στην πυρκαγιά στην περιοχή Κόρακας Ρεθύμνου επιχειρούν 45 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 οχήματα και πέντε ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι του Ελληνικού Στρατού, ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.