Ορέστης Τζιόβας για την αποφυλάκιση Λιγνάδη: Μας έχει κάνει τεράστια εντύπωση, περιμέναμε κάτι διαφορετικό

Ορέστης Τζιόβας για την αποφυλάκιση Λιγνάδη: Μας έχει κάνει τεράστια εντύπωση, περιμέναμε κάτι διαφορετικό

«Δημιουργείται κάτι δεδικασμένο, το οποίο επιτρέπει σε ανθρώπους να εγκληματούν γνωρίζοντας πως θα έχουν την εύνοια της Δικαιοσύνης»

Απογοητευμένος έδειξε ο Ορέστης Τζιόβας για την απόφαση να αφεθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης ελεύθερος μέχρι το Eφετείο. Ο ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή «μέρα Μεσημέρι με την Μάριον» και εξέφρασε τις αντιρρήσεις του.

«Η αρχική πρωτόδικη απόφαση μας έκανε να χαρούμε όλους για τη Δικαιοσύνη αλλά η άμεση απόφαση να ανασταλεί η ποινή και να πάει στο Εφετείο χωρίς να είναι φυλακισμένος, μας έχει κάνει όλους τεράστια εντύπωση. Περιμέναμε κάτι διαφορετικό και πραγματικά είναι οξύμωρο για κάποιον που υπάρχει υποψία και δεν έχει αποδειχθεί ακόμα το έγκλημά του να κρίνεται προφυλακιστέος κι αφού αποδειχθεί το έγκλημά του να κυκλοφορεί ελεύθερος» ανέφερε αρχικά ο Ορέστης Τζιόβας και συνέχισε ως εξής:

«Αρχικά θα μιλήσω για την κοινωνία ότι δημιουργείται κάτι δεδικασμένο, το οποίο επιτρέπει σε ανθρώπους να εγκληματούν γνωρίζοντας πως θα έχουν την εύνοια της Δικαιοσύνης. Βλέπουμε ότι η Δικαιοσύνη λειτουργεί διαφορετικά για τον κάθε άνθρωπο. Το σωστό είναι αυτό να λαμβάνονται υπόψιν ελαφρυντικά κι οτιδήποτε αλλά βλέπουμε ανθρώπους φυλακισμένους για πολύ μικρότερα εγκλήματα, τα οποία δεν συγκρίνονται μεταξύ τους αλλά υπάρχει μια ηθική σύγκριση» σημείωσε ο Ορέστης Τζιόβας.