Δημήτρης Λιγνάδης: Αποφυλακίστηκε ο σκηνοθέτης – «Η ελληνική δικαιοσύνη δεν παρασύρθηκε»

Δημήτρης Λιγνάδης: Αποφυλακίστηκε ο σκηνοθέτης – «Η ελληνική δικαιοσύνη δεν παρασύρθηκε»

Δείτε εικόνες του news - Ανοικτό το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης για απόφαση και αποφυλάκιση

Την πύλη εξόδου των φυλακών Κορυδαλλού πέρασε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Δημήτρης Λιγνάδης, αφού πλήρωσε την εγγύηση που όρισε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

«Ποτέ δεν πίστευα ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα παρασυρθεί και δεν παρασύρθηκε, όπως ίσως να συνέβη με ένα μεγάλος μέρος της κοινωνίας», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του ηθοποιού, μετά την έξοδό του από τη φυλακή.

Ο σκηνοθέτης, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για βιασμό δύο ανηλίκων αγοριών το 2015, συγκέντρωσε το ορισθέν ποσό της εγγύησης και αφέθηκε ελεύθερος μετά την υπογραφή του αποφυλακιστηρίου.

Στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελίας Εφετών μπαίνει η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που καταδίκασε σε κάθειρξη 12 ετών το Δημήτρη Λιγνάδη και έκανε δεκτό το αίτημα του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του μέχρι να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ με επείγουσα παραγγελία της ζήτησε την άμεση διαβίβαση των πρακτικών της δίκης προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε, επιπλέον από τον εισαγγελέα της έδρας Κωνσταντίνο Κούντρια να της διαβιβάσει αναφορά του στην οποία θα περιλαμβάνονται τόσο οι προτάσεις του επί της ενοχής, των ποινών και της αναστολής εκτέλεσης της ποινής όσο και οι αποφάσεις και οι μειοψηφίες τους.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος