Φωτιά στη Σάμο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Εκκενώθηκαν οικισμοί, απειλήθηκαν σπίτια – Δύο νεκροί από πτώση ελικοπτέρου

Φωτιά στη Σάμο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Εκκενώθηκαν οικισμοί, απειλήθηκαν σπίτια – Δύο νεκροί από πτώση ελικοπτέρου

Συνολικά 28 πυροσβέστες από την Αθήνα πηγαίνουν σήμερα στο νησί για να βοηθήσουν

Δραματική ήταν η νύχτα με τη φωτιά στη Σάμο, όπου χθες σημειώθηκε μια τραγωδία, όταν ένα ελικόπτερο που επιχειρούσε στην πυρκαγιά κατέπεσε. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Αρχικά από το τετραμελές πλήρωμα διασώθηκε ο Ρουμάνος χειριστής του ελικοπτέρου, στη συνέχεια δύο μέλη εντοπίστηκαν νεκρά, ενώ λίγο μετά τις 22:00 χθες το βράδυ το τέταρτο μέλος του πληρώματος κατάφερε να κολυμπήσει ως την ακτή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Οι εικόνες που δημοσίευσε η τοπική ιστοσελίδα samos24.gr από την εικόνα της φωτιάς στη διάρκεια της νύχτας είναι συγκλονιστικές.

Η φωτιά κατευθύνεται προς Λιμνιώνα και Πούντα, ενώ δύο οικισμοί εκκενώθηκαν προληπτικά χθες, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Συνολικά 28 πυροσβέστες από την Αθήνα πηγαίνουν σήμερα στο νησί για να βοηθήσουν, ενώ αναμένεται να πετάξουν τα εναέρια μέσα για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των εστιών.

Από την Πυροσβεστική εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία ότι παρά τους ισχυρούς ανέμους, σήμερα θα καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης, μίλησε στο Open και τόνισε πως ξημερώνει μια άλλη μέρα. «Ελπίζω να είναι καλύτερα τα αποτελέσματα. Ό,τι κάναμε χθες έπιασε τόσο, δηλαδή η εκκένωση των οικισμών μας βοήθησε να μην έχουμε άλλες απώλειες, πέρα από τα δυο παλικάρια που χάσαμε και τα θρηνεί όλη η Ελλάδα σήμερα.

Η φωτιά καθηλώθηκε, κατά κάποιο τρόπο, από το ότι οι άνεμοι όχι απλά κόπασαν, έπεσαν και μπορέσαμε και κρατήσαμε την περίμετρο της φωτιάς ελεγχόμενη. Τώρα περιμένουμε τα εναέρια μέσα και όλοι μαζί να μπορέσουμε να ξεμπερδέψουμε σήμερα. Είναι δύσκολο αλλά ο στόχος είναι αυτός. Σήμερα να οριοθετήσουμε τη φωτιά».

Σημειώνεται πως στη διάρκεια της νύχτας, η εικόνα που είχαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις ήταν καλύτερη από αυτή που ήταν νωρίτερα αφού το μέτωπο το οποίο έκαιγε νότια-νοτιοδυτικα από το Παλαιοχώρι είχε ελεγχθεί.

https://www.facebook.com/24samos/photos/a.666172703511307/5153635178098348/?type=3

Ωστόσο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις παρέμεναν σε επιφυλακή για το ενεργό μέτωπο νότια προς την παραλία Πουντας και μάλιστα σε δύσβατη περιοχή.

https://www.facebook.com/24samos/photos/a.666172703511307/5153496914778841/?type=3