Τα τέσσερα πράγματα που βελτιώνουν τη μνήμη σου

Τα τέσσερα πράγματα που βελτιώνουν τη μνήμη σου

Μερικές απλές συμβουλές

H μνήμη είναι ένα τεράστιο προσόν που έχουμε οι άνθρωποι και σίγουρα δεν πρόκειται να συγκριθεί με άλλα. Κάποιοι έχουν μνήμη ελέφαντα που λένε ενώ άλλοι συναγωνίζονται με το χρυσόψαρο.

Υπάρχουν μερικές απλές συμβουλές ώστε να βελτιώσει κάποιος/α τη μνήμη του.

Να κοιμάστε σωστά

Είναι σημαντικό να μπορείτε να ξεκουράζεστε όσο πρέπει καθώς ο ύπνος από μόνος του βοηθάει στο να υπάρξει τάξη ανάμεσα στα καθημερινά σας βιώματα και στις μνήμες που δημιουργείτε και βέβαια ενισχύει τις επεισοδιακές αναμνήσεις δηλαδή σε αυτές που έχουν άμεση σχέση με τον τόπο και τον χρόνο.

Φροντίστε τη διατροφή σας

Να επιλέγετε τροφές φυτικής προέλευσης περισσότερο παραμερίζοντας το κόκκινο κρέας και τα γαλακτοκομικά που αυτό από μόνο του δεν σημαίνει αυτόματα πως διακόπτεται οτιδήποτε έχει σχέση με τα προαναφερθέντα ή με ζάχαρη. Απλώς φροντίστε να τα μειώσετε όσο περισσότερο γίνεται.

Χαλαρώστε και αντιμετωπίστε το άγχος

Αν έχετε άγχος και στρες απελευθερώνεται αδρεναλίνη από τον εγκέφαλο που ναι μεν σας κάνει να έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα και να προσέχετε περισσότερο αλλά την ίδια στιγμή απελευθερώνεται βραδύτερα η κορτιζόλη που διαταράσσει την ισορροπία των αναμνήσεών σας.

Μάθετε νέα πράγματα όπως π.χ μια ξένη γλώσσα ή κάποιο μουσικό όργανο

Οτιδήποτε ενισχύει τη μάθηση, τη συγκέντρωση και ακονίζει το μυαλό σας, σας βοηθάει να ενισχύσετε τη μνήμη σας.