Θεσσαλονίκη: Πυροβολισμοί στο ΑΠΘ – Τουλάχιστον ένας τραυματίας – Βίντεο από το σημείο

Θεσσαλονίκη: Πυροβολισμοί στο ΑΠΘ – Τουλάχιστον ένας τραυματίας – Βίντεο από το σημείο

Το αιματηρό συμβάν εκτυλίχθηκε λίγο μετά τις 22:00, στην πλατεία Χημείου

Σοκ προκαλεί το επεισόδιο με πυροβολισμούς, που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το αιματηρό συμβάν εκτυλίχθηκε λίγο μετά τις 22:00, στην πλατεία Χημείου. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Thestival, ομάδα 20 περίπου ατόμων εισήλθε στο campus και κινήθηκε προς την πλατεία Χημείου.

Στη συνέχεια η ομάδα των 20 ατόμων αποχώρησε από το campus. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο.

Εκεί συνεπλάκη με άτομα που ήταν ήδη στον χώρο. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, έπεσαν έξι πυροβολισμοί και τουλάχιστον ένα άτομο τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival, η ΕΛΑΣ προχώρησε σε έξι προσαγωγές. Συγκεκριμένα, πρόκειται για πέντε άτομα που επέβαιναν σε όχημα που ακινητοποιήθηκε από αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Αγίου Δημητρίου, ενώ ένα ακόμα άτομο προσήχθη εντός του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, όπως έγινε γνωστό, ο τραυματίας υποβάλλεται αυτή την ώρα σε χειρουργείο στο νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς", ενώ κατά πληροφορίες φέρει τραύμα στα πόδια από πυροβόλο όπλο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο άνδρας έφτασε στο νοσηλευτικό ίδρυμα συνοδεία άλλων ατόμων και μόλις τον άφησαν στο σημείο επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και επιχείρησαν να διαφύγουν. Το όχημά τους όμως ακινητοποιήθηκε από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στην περιοχή και προσήγαγαν τους επιβαίνοντες. Προσαγωγές υπόπτων έγιναν και κοντά στο σημείο των πυροβολισμών.

Όλοι οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο και εξετάζεται η εμπλοκή τους στο επεισόδιο, τα αίτια του οποίου ερευνώνται.