Σήφης Βαλυράκης: Αποφυλακίζονται οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του

Σήφης Βαλυράκης: Αποφυλακίζονται οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του

Αναμένεται να τους επιβληθεί εγγυοδοσία 15.000 ευρώ, εμφάνιση στο Α.Τ. της περιοχής τους και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

Αποφυλακίζονται οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη ψαράδες, καθώς έγινε δεκτό από το Δικαστικό Συμβούλιο σχετικό αίτημα που υπέβαλαν.

Ειδικότερα, αναμένεται να βρεθούν εκτός φυλακής με εγγύηση 15.000 ευρώ έκαστος και τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο ΑΤ της περιοχής τους και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Τα δύο αδέλφια είχαν κριθεί προφυλακιστέοι, με τον ανακριτή να υποστηρίζει πως οι κατηγορούμενοι σκότωσαν με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση τον πρώην υπουργό. Συγκεκριμένα, ο ανακριτής σημείωνε, ότι οι δύο κατηγορούμενοι, χτύπησαν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αφού πρώτα διαπληκτίστηκαν μαζί του. «Ενεργώντας με πρόθεση από κοινού, έχοντας κοινό δόλο και μετά από συνεννόηση, με συγκλίνουσες ενέργειες και ενώ βρισκόσασταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τον σκοτώσατε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικαστικός λειτουργός που χειρίζεται την υπόθεση.

Στην περιγραφή των γεγονότων κατά τον ανακριτή αναφέρεται: «Προσεγγίσατε τον Ιωσήφ Βαλυράκη, ο οποίος κινούταν με το σκάφος του “ΜΙΝΑ” και, αφού παρεμποδίσατε την πορεία ενεργώντας επικίνδυνους ελιγμούς με το αλιευτικό σας γύρωθεν του φουσκωτού του σκάφους, διαπληκτιστήκατε μαζί του και στη συνέχεια με την χρήση ενός ξύλινου κονταριού τον πλήξατε στο πάνω μέρος του κορμιού του τουλάχιστον 2-3 φορές, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει χωρίς τη θέληση του στη θάλασσα».

«Τότε κι ενώ το αλιευτικό σας σκάφος βρισκόταν καθ’ όλη τη διάρκεια του διαπληκτισμού σε κίνηση, το απομακρύνατε από το σημείο εκείνο με κατεύθυνση προς το Πεζονήσι και από την κίνηση αυτή του αλιευτικού, εν γνώσει σας, ο Σήφης Βαλυράκης, ο οποίος βρισκόταν στη θάλασσα, ήρθε σε επαφή με την προπέλα και τα υδροπτερύγια του αλιευτικού σκάφους που βρισκόταν στην πρύμνη του, καθώς και με αμβλείες επιφάνειες αυτού, με αποτέλεσμα να προκληθούν, εκτός από θλαστικά τραύματα στην κεφαλή, στον αριστερό αγκώνα και στον αριστερό δείκτη αφενός, αφετέρου εκχυμώσεις στην κεφαλή, στην αυχενική χώρα, στον δεξιό βραχίονα και στο δεξιό αντιβράχιο», ανέφερε επίσης το σκεπτικό για την προφυλάκιση των δύο ψαράδων.