Ισίδωρος Ντογιάκος: «Ο Έλληνας Εισαγγελέας, ήταν, είναι και θα παραμείνει φύλακας και φρουρός των νόμων»

Ισίδωρος Ντογιάκος: «Ο Έλληνας Εισαγγελέας, ήταν, είναι και θα παραμείνει φύλακας και φρουρός των νόμων»

Ο χαιρετισμός του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς τους συναδέλφους του

«Ο θεσμός της Δικαιοσύνης είναι ακατάλυτος. Πρέπει να επιζήσει και να λειτουργήσει σωστά, πέρα από κάθε δυσκολία και σκοπιμότητα» είναι το μήνυμα που απευθύνει στους συναδέλφους του ο νέος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος.

Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στη διεύθυνση της Εισαγγελίας του Ανώτατου Δικαστηρίου, ο κ. Ντογιάκος δίνει το στίγμα του με ένα χαιρετισμό προς τους συναδέλφους του τους οποίους καλεί να παραμείνουν φύλακες και φρουροί των νόμων.

Ολόκληρος ο χαιρετισμός του νέου Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου έχει ως εξής:

Αναλαμβάνω τη Διεύθυνση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μέσα σε ένα δύσκολο, από κάθε πλευρά, περιβάλλον. Όμως, ο θεσμός της Δικαιοσύνης είναι ακατάλυτος. Πρέπει να επιζήσει και να λειτουργήσει σωστά, πέρα από κάθε δυσκολία και σκοπιμότητα.

Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, προσωπικά, θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια, με τη βοήθεια άξιων και ικανών συναδέλφων που υπηρετούν σε όλη την Επικράτεια. Η ιδέα του Δικαίου δεν πρέπει να βρίσκεται σε λήθαργο. Ο Έλληνας Εισαγγελέας, ήταν, είναι και θα παραμείνει φύλακας και φρουρός των νόμων.

Το ενιαίο και αδιαίρετο της ανεξάρτητης Εισαγγελικής Αρχής με κάνει να πιστεύω ότι απηχώ τα συναισθήματα όλων των Εισαγγελικών Λειτουργών της χώρας. Άλλωστε η ιστορία του Εισαγγελικού Σώματος και η χορεία των παλαιών και άξιων συναδέλφων, αυτό επιτάσσουν, αυτό απαιτούν,