Ηράκλειο: Επεισοδιακή μεταγωγή του 42χρονου μητροκτόνου στην Εισαγγελία

Ηράκλειο: Επεισοδιακή μεταγωγή του 42χρονου μητροκτόνου στην Εισαγγελία

Ο συλληφθείς ήταν σε παροξυσμό και σήκωσε το Δικαστικό Μέγαρο στο «πόδι» με τις φωνές του

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 8 Ιουλίου στις 10:00 το πρωί έλαβε ο 42χρονος που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την μητέρα του στο Ηράκλειο.

Ο δράστης του φονικού σήκωσε στο «πόδι» το Δικαστικό Μέγαρο, όπου οδηγήθηκε λίγο πριν το μεσημέρι. Ήταν σε κατάσταση παροξυσμού και δεν έδειχνε να έχει αντιληφθεί την πράξη του, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Οι τέσσερις αστυνομικοί που τον συνόδευαν, κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να τον συγκρατήσουν, καθώς εκείνος φώναζε και καλούσε σε βοήθεια. Ο εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο και τον παρέπεμψε να απολογηθεί σε ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία.

Υπενθυμίζεται ότι ο 42χρονος άνδρας, που δεν διέμενε με τη μητέρα του, πήγε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης στο σπιτι της και κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, ακολούθησε καυγάς μεταξύ τους. Φέρεται να χτύπησε μέχρι θανάτου την άτυχη 67χρονη με ξύλινη σανίδα από το κρεβάτι, που βρήκε μέσα στο σπίτι. Όταν στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, η γυναίκα είχε ήδη εκπνεύσει.