Βόλος – Θάνατος 14χρονης σε μπάνιο: Παραμένει μυστήριο – Τι λέει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων

Βόλος – Θάνατος 14χρονης σε μπάνιο: Παραμένει μυστήριο – Τι λέει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων

Η οικογένεια είπε ότι έπαθε ηλεκτροπληξία, με εκδορές στο πρόσωπο η ανήλικη

Μυστήριο υπάρχει γύρω από τον θάνατο μίας 14χρονης, που νοσηλευόταν σε κώμα από τον Ιανουάριο στο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη. Το κορίτσι φέρεται να έπεσε στην μπανιέρα του σπιτιού της και μεταφέρθηκε από την οικογένειά της στο νοσοκομείο.

Υποστήριξαν ότι υπέστη ηλεκτροπληξία από το θερμοσίφωνα που ήταν σε λειτουργία την ώρα που έκανε μπάνιο.

Οι γιατροί ωστόσο, έκαναν λόγο για εισρόφηση, ενώ το κορίτσι έφερε εκδορές στο πρόσωπο και στον λαιμό, οι οποίες δεν διευκρινίστηκε πώς προκλήθηκαν αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega. Το κορίτσι ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση γι’ αυτό και διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου και παρέμεινε 6 μήνες έως τον θάνατό της. Ο εισαγγελέας έχει ήδη διατάξει προκαταρκτική εξέταση.

Τι λέει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων

Ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων επισήμανε πως «μια ιατροδικαστική εξέταση είναι σε θέση να διευκρινίσει εάν μιλάμε για ηλεκτροπληξία. Και αυτό γιατί το ρεύμα, όταν εισέρχεται στο σώμα, προκαλεί έγκαυμα και χαρακτηριστικές αλλοιώσεις σε όργανα, για παράδειγμα στην καρδιά».

Σημειώνεται πως στο πρόσωπο και στο λαιμό του κοριτσιού είχαν βρεθεί εκδορές, που για την ώρα είναι άγνωστης αιτίας.

Για το ενδεχόμενο εισρόφησης είπε: «Μια απώλεια συνείδησης έστω και στιγμιαία μπορεί να μας επιφέρει μια αδυναμία να διαχωριστεί η τροφή ή υγρά και να βρουν τη σωστή οδό που είναι ο οισοφάγος και να μπουν στο αναπνευστικό μας δίκτυο και να αποφράξουν τους βρογχικούς κλάδους και να δημιουργήσουν πνευμονία».

Παρακαλούμε περιμένετε ...