Ραφήνα: Απολογούνται οι δυο 24χρονοι για την φονική επίθεση στον 42χρονο

Ραφήνα: Απολογούνται οι δυο 24χρονοι για την φονική επίθεση στον 42χρονο

Θα δώσουν τη δική τους εκδοχή για τα γεγονότα εκείνης της βραδιάς

Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης δίνουν σήμερα οι δυο νεαροί οι οποίοι κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 42χρονο έξω από νυχτερινό μαγαζί, στη Ραφήνα.

Οι 24χρονοι κατηγορούμενοι θα περνούν το ανακριτικό κατώφλι προκειμένου απολογούμενοι να δώσουν τη δική τους εκδοχή για τα γεγονότα του μοιραίου βραδιού.

Οι κατηγορούμενοι, προανακριτικά, φέρονται να παραδέχτηκαν ότι συμμετείχαν στο φονικό επεισόδιο, ωστόσο, ισχυρίστηκαν πως το θύμα ήταν εκείνο που τους προκάλεσε όταν τους έσπρωξε. Οι νεαροί, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκαν ότι είχαν στήσει καρτέρι στον άτυχο άνδρα και τον χτύπησαν με μια σιδερογροθιά.

Ο ένας από τους κατηγορούμενους φέρεται να ανέφερε στους αστυνομικούς ότι όλα ξεκίνησαν όταν κάποιος από την παρέα τους ρώτησε τον 42χρονο γιατί τους έσπρωξε και εκείνος «τον έπιασε από τον λαιμό».

Ήταν η στιγμή που, όπως εμφανίζεται ότι είπε, επενέβη προκειμένου να τους χωρίσει καθώς θεώρησε ότι ο φίλος του απειλείται.

Μάλιστα, φέρεται να αναφέρει ότι δυο εργαζόμενοι στο μπαρ τους απομάκρυναν προκειμένου να μην δοθεί συνέχεια στο επεισόδιο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, επέστρεψε στο μπαρ για να πάρει τα τσιγάρα του. «Η παρέα μου είχε απομακρυνθεί από το μαγαζί. Καθώς έβγαινα ο 42χρονος με ένα φίλο του που φόραγε άσπρο πουκάμισο και έναν άλλον με σκούρα ρούχα με πλησίασαν και εκείνος με έπιασε από το λαιμό και με έσπρωξε. Κατόπιν με χτύπησε με γροθιά στο κεφάλι και τότε εγώ ανταπέδωσα» περιγράφει λέγοντας πως στη συνέχεια ο φίλος και συγκατηγορούμενος του, επιχείρησε να τον βοηθήσει χτυπώντας τον 42χρονο με μπουνιά.

Ο 24χρονος φέρεται να ισχυρίζεται πως έπαθε σοκ όταν ώρες αργότερα έμαθε πως ο 42χρονος ήταν νεκρός. «Δεν το πίστευα, σοκαρίστηκα. Τα χτυπήματα που ανταλλάξαμε δεν ήταν τόσο σοβαρά» εμφανίζεται να είπε.