Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Νέα αναίρεση ζητεί από τον Άρειο Πάγο η οικογένεια

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Νέα αναίρεση ζητεί από τον Άρειο Πάγο η οικογένεια

Θεωρούν ότι υπάρχουν πειθαρχικά παραπτώματα και ποινικά αδικήματα εκ μέρους δικαστικών προσώπων

Την άσκηση νέας αναίρεσης της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας που άναψε και πάλι το πράσινο φως για την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα ζήτησε, μέσω δικηγόρων της, από τον Άρειο Πάγο η οικογένεια του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Οι Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου με διάβημα- αίτημα ζητούν από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ασκήσει αναίρεση χαρακτηρίζοντας την απόφαση που αναγνώρισε και πάλι το ελαφρυντικό του σύννομου βίου στον καταδικασμένο Κορκονέα «πραξικομματική παράκαμψη» της κρίσης της Ολομέλειας που αποφάσισε να κριθεί εκ νέου η υπόθεση.

Επιπλέον, ζητούν να διενεργηθεί ενδελεχής πειθαρχικός και υπηρεσιακός έλεγχος για τις συνθήκες έκδοσης της απόφασης του Εφετείου Λαμίας καθώς θεωρούν ότι προκύπτουν «σοβαρότατες ενδείξεις όχι μόνο νομικού πραξικοπήματος, αλλά και σειράς πειθαρχικών παραπτωμάτων και ποινικών αδικημάτων εκ μέρους δικαστικών προσώπων…».

Στο επίμαχο αίτημα οι νομικοί παραστάτες της οικογένειας Γρηγορόπουλου σημειώνουν: «Χρειάστηκαν σχεδόν τρία χρόνια για να αναιρεθεί η σκανδαλώδης και προκλητική, νομικά δε έωλη και άκρως προβληματική εκείνη απόφαση. Και οι μηχανισμοί που κινητοποιήθηκαν χρειάστηκαν μόλις τρεις μήνες για να ανατρέψουν την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας. Με την παρούσα ζητούμε να ασκήσετε εκ νέου αναίρεση στην πραξικομματική παράκαμψη της απόφασης της Ολομέλειας, με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις και με το εύρημα να ανατεθεί σε ενόρκους, οι οποίοι δεν είχαν καμία γνώση της υπόθεσης και του αποδεικτικού υλικού να επωμιστούν την ανατροπή της αποφάσεως, την οποία εισαγγελέας και τακτικές δικαστές δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν επισήμως, πλην όμως εξασφάλισαν τις συνθήκες και δρομολόγησαν όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για να υλοποιηθεί. Μεταξύ των μεθοδεύσεων που ακολουθήθηκαν ήταν η εντολή μη κλήτευσής μας στο Δικαστήριο ως διαδίκων, ο προσδιορισμός σε συντομότατες δικασίμους εντός του δικαστικού έτους, η εισαγωγή της υπόθεσης μόνο ενώπιον των τακτικών δικαστών, η βίαιη αποτροπή τοποθέτησης της πλευράς μας ως διαδίκων, ενέργειες που έγιναν σε σύμπραξη Εισαγγελέως και τακτικών δικαστών. Η εξέλιξη της νέας αποφυλάκιση Κορκονέα είχε προβλεφθεί από πλευράς μας και είχαμε καταγγείλει ότι η υπεράσπιση κόμπαζε ότι την έχει εξασφαλίσει. Εν προκειμένω προκύπτουν συνεπώς σοβαρότατες ενδείξεις όχι μόνο νομικού πραξικοπήματος, αλλά και σειράς πειθαρχικών παραπτωμάτων και ποινικών αδικημάτων εκ μέρους δικαστικών προσώπων…»