Κως: Καταζητούμενος στη χώρα του Γερμανός έκανε διακοπές στο νησί

Κως: Καταζητούμενος στη χώρα του Γερμανός έκανε διακοπές στο νησί

Κατά τη σύλληψή του σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος επιτέθηκε στους αστυνομικούς

Εντοπίστηκε στην Κω και συνελήφθη Γερμανός, ο οποίος αναζητούνταν από τις γερμανικές διωκτικές Αρχές με ευρωπαϊκό ένταλμα, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη πώληση όπλων.

Αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Κω, της ΟΠΚΕ και των Γερμανικών διωκτικών αρχών συνέλαβαν στο κατάλυμα που διέμενε τον Γερμανό, που έκανε διακοπές στην Κω και ο οποίος φέρεται να είναι μέλος ενός ευρύτερου εγκληματικού δικτύου, ενώ παράλληλα είναι μέλος της νεοναζιστικής οργάνωσης Brotherhood Thurengia. Κατά την ακινητοποίηση του αντιστάθηκε σθεναρά και σχηματίστηκε σε βάρος του ποινική δικογραφία για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων. Ο διωκόμενος θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου.

Είχαν προηγηθεί αστυνομικές επιχειρήσεις σε Βερολίνο, το κρατίδιο της Θουριγγίας και άλλες πόλεις, όπου συνελήφθησαν ακόμη έξι άτομα και προσήχθησαν 14. Οι εμπλεκόμενοι διακινούσαν όπλα και ναρκωτικά με τις Γερμανικές Αρχές να δεσμεύουν την περιουσία των συλληφθέντων που ανέρχεται στα 1,4 εκατ. ευρώ. Στην κατοχή τους βρέθηκαν πιστόλια, που κατείχαν παράνομα, ενώ στην επιχείρηση επί γερμανικού εδάφους, συμμετείχαν 550 αστυνομικοί.