Ηράκλειο: Αλλοδαπός διαρρήκτης «άνοιξε» 16 σπίτια σε πέντε μήνες

Ηράκλειο: Αλλοδαπός διαρρήκτης «άνοιξε» 16 σπίτια σε πέντε μήνες

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του, καθώς κατά ενός συνεργού του σε μία από τις κλοπές

Εξιχνιάστηκαν από την Αστυνομία 16 υποθέσεις κλοπών σε οικίες και μια κλοπή οχήματος στο Ηράκλειο και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών, οι οποίοι αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα, η συνολική χρηματική αξία των οποίων ανέρχεται σχεδόν στις 80.000 ευρώ

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση των κλοπών, οι οποίες διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της Υπηρεσίας, ο ένας αλλοδαπός κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο ως και την 21.05.2022 είχε διαπράξει 16 κλοπές σε οικίες και μια κλοπή οχήματος, ενώ σε μια περίπτωση κλοπής οικίας διενήργησε από κοινού με τον έτερο αλλοδαπό.

Συνολικά αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας σχεδόν 80.000 ευρώ, καθώς και 20 χρυσές λίρες Αγγλίας, Γαλλίας και Ιταλίας και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Το αφαιρεθέν όχημα βρέθηκε και αποδόθηκε στον παθόντα ιδιοκτήτη.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.