Σοκάρει ο συζυγοκτόνος της Καβάλας: «Ενώ ήμουν έτοιμος να αποχωρήσω, έκανε κάποιες κινήσεις και είπε κάποια λόγια…»

Σοκάρει ο συζυγοκτόνος της Καβάλας: «Ενώ ήμουν έτοιμος να αποχωρήσω, έκανε κάποιες κινήσεις και είπε κάποια λόγια…»

«Το θύμα επηρεάστηκε και ζήτησε από τον κατηγορούμενο να χωρίσουν και του είπε ότι δε θα έχει καμία πρόσβαση στα παιδιά του» λέει ο δικηγόρος του

Σοκ προκαλούν οι δηλώσεις του 55χρονου δολοφόνου της άτυχης φαρμακοποιού συζύγου του στην Καβάλα μιλώντας για πρώτη φορά μέσα από τη φυλακή στην εκπομπή Live News, προσπαθώντας εμμέσως πλην σαφώς να αφήσει να εννοηθεί, ότι η 43χρονη τον προκάλεσε και βρέθηκε εν βρασμώ ψυχής.

Ο άνθρωπος που έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια την αδικοχαμένη Άιντα μέσα στο φαρμακείο της, επιχειρεί τώρα να δείξει μετανιωμένος και κάνει λόγο για μια άτυχη στιγμή, που έφερε όπως λέει, ένα έγκλημα που δεν είχε προσχεδιάσει. «Ενώ ήμουν έτοιμος να αποχωρήσω, έκανε κάποιες κινήσεις και είπε κάποια λόγια, τα οποία δεν μπορώ να αναφέρω με λεπτομέρειες, αλλά γκρέμισαν οτιδήποτε υπήρχε. Δεν μπορώ να σας πω ακριβώς τι είπε, θέλω να την προστατεύσω. Θέλω να προστατεύσω την τιμή της, την μνήμη της, όλα».

Εκείνο το απόγευμα στις αρχές του περασμένου Μαΐου ο καθ’ ομολογία δράστης μπήκε με την άτυχη γυναίκα στο φαρμακείο της και λίγο αργότερα την σκότωσε. Αιτία το γεγονός πως η 43χρονη του ζητούσε διαζύγιο και δεν άλλαζε την απόφασή της. «Ανέλαβα τις ευθύνες μου αμέσως μετά το κακό, αλλά απέτυχα να δώσω τέλος στη ζωή μου. Είμαι πρόθυμος να δικαστώ και να τιμωρηθώ για ό,τι μου αναλογεί» είπε στην εκπομπή.

Τη μοιραία μέρα της γυναικοκτονίας οι δυο τους είχαν συναντηθεί νωρίτερα έξω από το φαρμακείο, με τον 55χρονο να τονίζει στο Live News, πως έκανε τα πάντα για να την πείσει και να συνεχίσουν μαζί. «Μου είχε πει κάποια πράγματα, αλλά από την άλλη μου άφηνε και κάποια περιθώρια» ισχυρίζεται. Για τη σκηνή του εγκλήματος, που φώτισαν οι κάμερες ασφαλείας, ο 55χρονος δεν θέλει να μπει σε λεπτομέρειες. Προσπαθεί να δικαιολογήσει αυτό που έκανε, από τα λόγια που του είπε η 43χρονη. «Ήταν κάτι εντελώς ξαφνικό και άσχετο με την εικόνα που είχα εγώ για τη γυναίκα που είχα πλάι μου τόσα χρόνια» λέει.

Μέσα από τα λόγια του γίνεται σαφές, πως στη δίκη του θα υποστηρίξει πως βρισκόταν εν βρασμώ, σε μια προσπάθεια να πάρει ένα σημαντικό ελαφρυντικό. «Σταμάτησε το μυαλό να λειτουργεί. Χάθηκε ο κόσμος μου» λέει χαρακτηριστικά. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, στο Live News δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα παιδιά του, που όπως λέει, τον στηρίζουν. «Τα παιδιά μου είναι πολύ μεγάλο στήριγμα, γιατί τα λατρεύω» λέει. Ο 55χρονος παραμένει στις φυλακές Κομοτηνής και περιμένει να μάθει πότε και πού θα δικαστεί για το στυγερό έγκλημα που διέπραξε.

Μιλώντας στο Mega ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Νίκος Πετρίδης, υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος έχει μετανιώσει για την πράξη του. «Έχει μετανιώσει για την πράξη του. Ήταν άριστο ζευγάρι, είχαν φυσιολογικό τρόπο ζωής. Συνέβησαν διάφορα στο ενδιάμεσο, που είχαν να κάνουν με το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον. Το θύμα επηρεάστηκε και ζήτησε από τον κατηγορούμενο να χωρίσουν και του είπε ότι δε θα έχει καμία πρόσβαση στα παιδιά του. Ήταν μια αντίδραση του ίδιου χωρίς να υπάρχει προμελέτη».