Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Έφτασε η ώρα του εισαγγελέα

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Έφτασε η ώρα του εισαγγελέα

Ανοικτό το ενδεχόμενο να εκδοθεί η απόφαση σήμερα

Η ώρα του εισαγγελέα για τον 39χρονο προπονητή ιστιοπλοΐας που κατηγορείται ότι βίασε αθλήτρια του στην ηλικία των 12 ετών έφτασε. Ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, μετά από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία, προτείνει σήμερα επί της ενοχής ή όχι του κατηγορούμενου. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο αδίκημα του βιασμού το οποίο ο 39χρονος αρνείται κατηγορηματικά καθώς για τα άλλα δύο κακουργήματα που αντιμετωπίζει, της αποπλάνησης και της κατάχρησης ανήλικης σε ασέλγεια, έχει αποδεχθεί την ενοχή του.

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου έδωσε «μάχη» για να αποδείξει ότι ο κατηγορούμενος δεν βίασε την 21 ετών σήμερα αθλήτρια που τον καταγγέλλει. Ο κατηγορούμενος με την απολογία του επιχείρησε να ενισχύσει την υπερασπιστική γραμμή που έχει χαράξει ενώ αναφερόμενος στην νεαρή κοπέλα μιλούσε σαν να ήταν ο έρωτας της ζωής του παρά το γεγονός ότι εκείνος ήταν 29 ετών και εκείνη μόλις 12.

«Την ερωτεύτηκα τόσο δυνατά που δεν μετάνιωσα ποτέ. Γιατί ήταν το καλύτερο μου» είπε ο κατηγορούμενος απευθυνόμενος στο δικαστήριο και αρνήθηκε ότι η σχέση του εμπεριείχε στοιχεία βίας. «Στον πρώτο έρωτα της ζωής σου, όχι βία. Πες τον αποτυχία αλλά όχι βία» ήταν τα λόγια του με αποδέκτη την νεαρή αθλήτρια που στην κατάθεση της επέμενε στην καταγγελία της ότι βιάστηκε από τον προφυλακισμένο προπονητή της.

Σε μια απολογία- ποταμό που χαρακτηρίστηκε από ξεσπάσματα ο κατηγορούμενος επιχείρησε να πείσει ότι βίωσε έναν σφοδρό έρωτα παρουσιάζοντας την σχέση του με την ανήλικη σαν κάτι φυσιολογικό.

«Δικαίως βρίσκομαι εδώ. Για κάθε πράξη για κάθε κύτταρο του εγκεφάλου μου έχω καταδικάσει τον εαυτό μου. Συναισθηματικά όμως δεν πρόκειται να μετανιώσω ποτέ, γιατί ήταν πραγματική ειλικρινή αγάπη και αυτή δεν λαθαίνει» είπε

«Η αγάπη και η αλήθεια έχουν ένα κοινό παρανομαστή. Την υπομονή. Θα ήθελα λίγο να ξεκινήσω από την κατηγορία του βιασμού. Είναι κάτι που δεν με αντιπροσωπεύει, σε καμία λέξη όπως και να το αντιλαμβάνεται ο οποιοδήποτε» ισχυρίστηκε ξεκινώντας την απολογία του και συνέχισε λέγοντας: «Βία στον έρωτα δεν υπάρχει. Όπως δεν υπάρχει γλυκό χωρίς ζάχαρη, μέρα χωρίς ήλιο. Η ομορφιά τη ζωής είναι στον έρωτα και αλλιώς η ζωή είναι ανούσια και πληκτική. Σαν χαρακτήρας όταν αισθάνομαι ερωτευμένος δένομαι συναισθηματικά….Είμαι απόλυτος στη βία. Ποτέ βία. Είμαι υπέρ των κινημάτων. Αγαπάω το #metoo και στις φυλακές της Τρίπολης δεν μπορώ να κάνω παρέα με κανέναν ούτε για καφέ που έχει χτυπήσει τη γυναίκα του» .

«Εγώ έκανα ένα τεράστιο λάθος να σε βάλω στον έρωτα γρήγορα. Δεν είμαι θύμα» είπε ο κατηγορούμενος και επέμεινε πως οι γονείς της αθλήτρια γνώριζαν για τη σχέση τους ενώ ισχυρίστηκε πως εκείνη τον διεκδίκησε.

Μετά την εισαγγελική πρόταση την σκυτάλη της ακροαματικής διαδικασίας θα πάρουν οι συνήγοροι πολικής αγωγής και υπεράσπισης ενώ δεν αποκλείεται η έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου εντός της ημέρας.