Γιώργος Τράγκας: «Ανυπόστατα τα όσα γράφονται για αμύθητη περιουσία» λέει η δικηγόρος της Μαρίας Καρρά

Γιώργος Τράγκας: «Ανυπόστατα τα όσα γράφονται για αμύθητη περιουσία» λέει η δικηγόρος της Μαρίας Καρρά

Ο εκλιπών εκδότης και δημοσιογράφος φέρεται να είχε 17 ακίνητα

Στη δέσμευση της συνολικής περιουσίας που είχε ο Γιώργος Τράγκας προχώρησε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων. Η Αρχή, έπειτα από έρευνα που έγινε πριν από τον θάνατο του δημοσιογράφου, κατέληξε σε πόρισμα - φωτιά και τώρα η υπόθεση έχει περάσει στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα, Χρήστου Μπαρδάκα, ο οποίος θα είναι αυτός που θα «τρέξει» την έρευνα όσον αφορά στο ποινικό της σκέλος.

Η δικηγόρος της Μαρίας Καρρά, της χήρας του Γιώργου Τράγκα, υποστηρίζει πως «τα όσα γράφονται στον Τύπο και αναπαράγονται στις τηλεοπτικές εκπομπές περί της αμύθητης περιουσίας του Γιώργου Τράγκα την οποία προσδιορίζουν στο εξωπραγματικό ποσό των 100.000.000 ευρώ είναι παντελώς ανυπόστατα».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η Γεωργία Κούβελα σημείωσε πως «αυτοί που αναπαράγουν αναπόδεικτες πληροφορίες, εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες. Οταν και εφόσον μας κοινοποιηθεί το πόρισμα της αρμόδιας αρχή και πληροφορηθούμε το ακριβές περιεχόμενό του, εξυπακούεται ότι θα συνδράμουμε σε οποιαδήποτε έρευνα των αρχών».

Από τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η περιουσία του Γιώργου Τράγκα περιλαμβάνει 17 ακίνητα, καταθέσεις σε θυρίδες του Μονακό και αυτοκίνητα. Δύο από τα ακίνητα βρίσκονται στη Μύκονο, δύο στην Πολιτεία, τέσσερα στο Μονακό, ένα στο Παρίσι, ένα στο Σεν Τροπέ.

Επίσης ο δημοσιογράφος είχε διαμερίσματα στην Ουάσινγκτον, στο Μπέβερλι Χιλς, το Λας Βέγκας, το Μαϊάμι και στο Μανχάταν.

Οι ράβδοι χρυσού

Η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για να έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη εικόνα επί της περιουσίας (κινητής και ακίνητης) του Γιώργου Τράγκα, είχε ζητήσει τη συνδρομή των αντίστοιχων ελεγκτικών οικονομικών και εισαγγελικών μηχανισμών από τις ΗΠΑ, το Μονακό, κ.λπ. Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι βρέθηκαν στην κατοχή του Γιώργου Τράγκα ακόμη και ράβδοι χρυσού.

Επίσης, η Αρχή ζήτησε και διαβιβάστηκαν από το εξωτερικό στοιχεία για τις εταιρείες που διατηρούσε, όπως ζήτησε και τους ισολογισμούς τους, καθώς και τις καταστάσεις των κινήσεων των κοινών Τραπεζικών λογαριασμούς που διατηρούσε το ζεύγος.