Φωτιά στη Γλυφάδα: Καίγονται σπίτια στο Πανόραμα Βούλας – Δείτε φωτογραφίες

Φωτιά στη Γλυφάδα: Καίγονται σπίτια στο Πανόραμα Βούλας – Δείτε φωτογραφίες

Απειλούνται 40 με 60 σπίτια δηλώνει ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωσταντέλος

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε από τη Γλυφάδα και τώρα πλέον λόγω των ισχυρών ανέμων έχει επεκταθεί στη Βούλα, όπου καίει δίπλα στα πρώτα σπίτια.

Επί τόπου επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 20 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν έξι αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι καθιστούν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων πολύ δύσκολο.

Ο άνεμος στροβιλίζει τη φωτιά, που επεκτείνεται σε κλάσματα δευτερολέπτου απειλώντας τις κατοικίες στο Πανόραμα Βούλας, ενώ υπάρχουν ήδη αναφορές για καμένα σπίτια.

Νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης της περιοχής και οι κάτοικοι σπεύδουν να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, ενώ αστυνομικοί, περνούν από τα σπίτια, για να διαπιστώσουν εάν οι πολίτες τα έχον εγκαταλείψει.

Το 112 ενεργοποιήθηκε επίσης ώστε οι κάτοικοι Βούλας και των γύρω περιοχών να εκκενώσουν την περιοχή.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλος περιγράφει στο Newsbeast τα εξής: «Η φωτιά καβάλησε το ρέμα και τις χαράδρες ανάμεσα σε εμάς και την Γλυφάδα και εξαπλώθηκε γρήγορα στο πίσω μέρος της Βούλας. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 33 οχήματα και 8 εναέρια μέσα. Τώρα καίει ακάλυπτα οικόπεδα και απειλεί έντονα 40 με 50 σπίτια. Έχουμε δώσει εντολή εκκένωσης στο Πανόραμα εδώ και μια ώρα, δεν υπάρχει άνθρωπος εδώ, δεν κινδυνεύει καμία ανθρώπινη ζωή, αλλά οι περιουσίες του κόσμου μας ανησυχούν».

Με τη σειρά του ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου μας είπε πως η φωτιά ξεκίνησε γύρω στη 13.00 από υποσταθμό της ΔΕΔΔΗΕ στο δήμο του με τους κατοίκους να ακούν θορύβους και μικρές εκρήξεις πριν ξεσπάσει η φωτιά, η οποία όμως αυτή τη φορά στην Γλυφάδα είναι σε αποδρομή εκτός από μια μικρή ελεγχόμενη εστία. «Ο αέρας σήμερα είναι πολύ κακός στην περιοχή, δεν μας βοηθά καθόλου γι’ αυτό και η φωτιά που ξεκίνησε από εμάς, πρόλαβε και έφυγε προς τα πάνω»