Φωτιά στην Άνω Γλυφάδα: Δόθηκε εντολή εκκένωσης σπιτιών στην Άνω Βούλα

Φωτιά στην Άνω Γλυφάδα: Δόθηκε εντολή εκκένωσης σπιτιών στην Άνω Βούλα

Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ γίνονται ρίψεις νερού από και εναέρια μέσα

Η φωτιά που ξεκίνησε στην Άνω Γλυφάδα κατευθύνεται προς το Πανόραμα Βούλας και ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, έδωσε εντολή για προληπτική εκκένωση κατοικιών στην οδό Αριστείδου στη Βούλα καθώς οι φλόγες πλησιάζουν τα πρώτα σπίτια.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 13:00 στη Γλυφάδα, στο τέρμα της οδού Μετσόβου κοντά στην περιοχή Πυρνάρι. Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ γίνονται ρίψεις νερού από και εναέρια μέσα.

Σε διακοπές κυκλοφορίας και ρυθμίσεις έχει προχωρήσει η Τροχαία στην Άνω Γλυφάδα.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγο διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Υμηττού, από το ύψος της οδού Απόλλωνος, στο ρεύμα προς την θέση Κρεμασμένος Λαγός, ενώ γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας στην συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Ηροδότου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε ότι η φωτιά πιθανότατα να ξεκίνησε από υποσταθμό της ΔΕΗ, σενάριο που ενισχύεται από ευρήματα που βρέθηκαν στο σημείο, ενώ καταγγέλλει ότι είναι η τέταρτη φωτιά μέσα σε 20 ημέρες, η τρίτη στη Γλυφάδα. Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και αν χρειαστεί να εκκενωθούν σπίτια θα είναι καθαρά για προληπτικούς λόγους, τόνισε ο κ. Κωνσταντάτος.