Σήφης Βαλυράκης: Προφυλακίστηκαν οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται για τη δολοφονία του

Σήφης Βαλυράκης: Προφυλακίστηκαν οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται για τη δολοφονία του

Τους βαραίνει η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία

Ραγδαίας είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαρυλάκη, καθώς προφυλακίστηκαν οι δύο ψαράδες που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία σε βάρος του αποθανόντα πολιτικού, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Αμφότεροι απολογήθηκαν σήμερα και ισχυρίστηκαν ότι δεν βρίσκονταν καν στο μέρος που πέθανε ο Σήφης Βαλυράκης, αλλά φαίνεται ότι δεν έπεισαν.

Οι δύο κατηγορούμενοι απολογήθηκαν στον ανακριτική Χαλκίδας, ο οποίος τους έκρινε προφυλακιστέους.

Στις 24 Μαΐου οι δύο άνδρες ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για την απολογία τους στον ανακριτή Χαλκίδας.

Το χρονικό

Ο Σήφης Βαλυράκης είχε φύγει με το φουσκωτό του σκάφος από την Ερέτρια κατευθυνόμενος στο νησί των Ονείρων, για ψαροντούφεκο, στις 24 ιανουαρίου 2021. Αρκετές ώρες αργότερα εντοπίστηκε νεκρός. Τότε μάρτυρες είχαν υποστηρίξει ότι τον είδαν να διαπληκτίζεται με ψαράδες σε παραπλέον σκάφος.

«Από το Καστέλλι κανείς δεν μπορεί να δει στην Αγία Τριάδα τι γίνεται» υποστήριξε θείος των κατηγορουμένων.

Με αίτημα των ίδιων των κατηγορούμενων δόθηκαν για έρευνα και ανάλυση τόσο τα όργανα και τα μηχανήματα από το καΐκι τους, όσο και τα κινητά τους τηλέφωνα, χωρίς όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος τους να προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία. Ο ίδιος μάλιστα ισχυρίζεται ότι θα προσκομίσει αποδείξεις για την εμπλοκή άλλου σκάφους.

«Τα στοιχεία μέσα στην εβδομάδα θα είναι έτοιμα, θα δοθούν στον ανακριτή, έχουμε καταλήξει σε συμπεράσματα, ποιο είναι αυτό το σκάφος, ανήκει σε άλλον, και μάρτυρες που έχουν δώσει στον ανακριτή συμπληρωματικές καταθέσεις, πέραν τις καταθέσεις που είχαν δώσει στο λιμεναρχείο, επιβεβαιώνουν αυτή την υποψία που έχουμε» αναφέρει ο κ. Δημήτρης Καρβέλης και συνεχίζει:

«Είναι θέμα του ανακριτή να μας βοηθήσει. Να αποδείξουμε ότι το σκάφος αυτό που πλησίασε το σκάφος του Σήφη Βαλυράκη δεν έχει καμία σχέση με το δικό μας σκάφος» λέει για να καταλήξει: «Σας βεβαιώνω ότι υπάρχουν δύο μάρτυρες που βεβαιώνουν την ύπαρξη αυτού του σκάφους».

Η οικογένεια του γνωστού για την αντιστασιακή του δράση πολιτικού, έχει πάρει στα χέρια της την δικογραφία και παρακολουθεί τις εξελίξεις με μόνη επιθυμία να καταδικαστούν οι ένοχοι.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο θάνατος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ οφείλεται σε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα, τραύματα που προκλήθηκαν κατά την πτώση του στη θάλασσα από εν λειτουργία προπέλα σκάφους.