Προφυλακίστηκε η 28χρονη Βραζιλιάνα καλλονή για την υπόθεση των παραισθησιογόνων ναρκωτικών

Προφυλακίστηκε η 28χρονη Βραζιλιάνα καλλονή για την υπόθεση των παραισθησιογόνων ναρκωτικών

Η ίδια ισχυρίστηκε πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε μετά την απολογία της η 28χρονη Βραζιλιάνα η οποία φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς της κατηγορούμενης ότι είναι αθώα και την έκριναν προφυλακιστέα.

Σε βάρος της νεαρής γυναίκας είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης καθώς, σύμφωνα με την κατηγορία, διατηρούσε εργαστήριο για την παρασκευή παραισθησιογόνων ναρκωτικών τα οποία διακινούσε μέσω e shop με ελιξίρια ευεξίας.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη τον περασμένο Φεβρουάριο όταν συνελήφθη ο σύντροφος και μια συνεργάτιδα της κατηγορούμενης η οποία βρισκόταν στη Βραζιλία.

Η 28χρονη φέρεται να ισχυρίστηκε πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση ενώ ο συνήγορος της ανέφερε πως ήταν εκείνη που ειδοποίησε τις αρχές ότι επιστέφει στη χώρα μας με αποτέλεσμα να συλληφθεί στο Ελ. Βενιζέλος.

Η νεαρή γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες, κάνει λόγο για παρεξήγηση δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι διατηρούσε την επιχείρηση με τα ελιξίρια με τα πραγματικά στοιχεία της καθώς δεν γνώριζε ότι περιείχαν ποσότητα ναρκωτικής ουσίας.

Μάλιστα, ζήτησε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης σημειώνοντας ότι στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι στα ελιξίρια υπάρχει έστω και μία μικρή ποσότητα ναρκωτικών θα οφείλεται σε λάθος των προμηθευτών της. Και αυτό γιατί , όπως φέρεται να λέει, στη Βραζιλία υπάρχουν δύο φυτά, εκ των οποίων το ένα παράγει το ελιξίριο και το άλλο την ναρκωτική ουσία. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανολογεί ότι ενδεχομένως οι προμηθευτές της να έκαναν λάθος στέλνοντας μία πρόσμιξη των δύο φυτών.

Πάντως, σύμφωνα με τους συνηγόρους της κατηγορούμενης, η επίμαχη ουσία χρησιμοποιείται ευρέως στη Βραζιλία ακόμη και για θρησκευτικούς λόγους.