Συνελήφθη 28χρονη Βραζιλιάνα καλλονή – Είχε στήσει με συνεργούς της παρασκευαστήριο παραισθησιογόνων

Συνελήφθη 28χρονη Βραζιλιάνα καλλονή – Είχε στήσει με συνεργούς της παρασκευαστήριο παραισθησιογόνων

Διατηρούσε και ιστοσελίδα πώλησης «ελιξίριων ομορφιάς», μέσω της οποίας λάμβαναν τις παραγγελίες των ναρκωτικών ουσιών που έστελναν σε όλο τον κόσμο

Μια 28χρονη Βραζιλιάνα καλλονή η οποία περνούσε τα καλοκαίρια της στη Μύκονο, όχι για διακοπές, αλλά για να προωθεί τις παραισθησιογόνες ουσίες που παρασκεύασε σε εργαστήριο που είχε στήσει στον Βύρωνα Αττικής με δύο Έλληνες συνεργούς της, συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Η 28χρονη κατηγορείται ότι μαζί με δύο ακόμη άτομα είχαν στήσει εργαστήριο παρασκευής διμεθυλοτρυπταμίνης (DMT) μιας παραισθησιογόνου ουσίας που χρησιμοποιείται σε παγανιστικές τελετές στη Λατινική Αμερική. Η υπόθεση, είχε εξιχνιαστεί τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν είχε συλληφθεί ο 48χρονος Έλληνας σύντροφός της, ο οποίος αναζητείται και μία 31χρονη Ελληνίδα, ενώ για την ίδια είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και ήταν καταζητούμενη. Η σπείρα διατηρούσε και ιστοσελίδα πώλησης «ελιξίριων ομορφιάς», μέσω της οποίας λάμβαναν τις παραγγελίες των ναρκωτικών ουσιών που έστελναν σε όλο τον κόσμο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 7 Φεβρουαρίου 2022 συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας στου Ζωγράφου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής η 31χρονη για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Ειδικότερα, στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας για τη σύλληψη εμπόρων ναρκωτικών, σε συνεργασία με την HSI ( Homeland Security Investigation ) της πρεσβείας των ΗΠΑ και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση ατόμων στην παρασκευή διμεθυλοτρυπταμίνης ( DMT ), εντοπίστηκε η οικία «εργαστήριο» παρασκευής της ναρκωτικής ουσίας και πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση των κατηγορουμένων.

Ειδικότερα, η 31χρονη κατελήφθη να παραδίδει σε υποκατάστημα ταχυδρομικών υπηρεσιών, για λογαριασμό των συγκατηγορούμενων της 21 δέματα με προορισμό διάφορες χώρες, που περιείχαν 26 φιαλίδια με υγρό, συνολικού καθαρού βάρους 910 γραμμ., στο οποίο ανιχνεύτηκε η ουσία διμεθυλοτρυπταμίνη ( DMT ). Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν εγκαταστήσει εργαστήριο παρασκευής διμεθυλοτρυπταμίνης σε οικία στο Βύρωνα και στη συνέχεια συσκεύαζαν και απέστελλαν τη ναρκωτική ουσία, μέσω ταχυδρομικών δεμάτων, σε διάφορες χώρες, με το προκάλυμμα της αποστολής «ελιξίριων ομορφιάς».

Μάλιστα, διατηρούσαν και ιστοσελίδα πώλησης «ελιξίριων ομορφιάς», μέσω της οποίας λάμβαναν τις παραγγελίες των ναρκωτικών ουσιών.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- 78 γυάλινα φιαλίδια με περιεχόμενο διμεθυλοτρυπταμίνη ( DMT ), συνολικού βάρους 2 κιλών και 402 γραμμ.
- 22 φιαλίδια με περιεχόμενο άγνωστο υγρό, συνολικού βάρους 7.668 γραμμαρίων
- 80 συσκευασίες με περιεχόμενο άγνωστη σκόνη συνολικού βάρους 3.015 γραμμαρίων
το χρηματικό ποσό των -6.600- ευρώ,
- 102 φιαλίδια,
- 100 καπάκια δοσομετρητές,
- πλήθος χάρτινων φακέλων αποστολής δεμάτων,
- αυτοκόλλητα από τα υποτιθέμενα «ελιξίρια ομορφιάς» και
- δελτία ομαδικής κατάθεσης ταχυδρομικών αντικειμένων