Υπόθεση Novartis: Εισαγγελική έρευνα μετά την καταγγελία για παραποίηση εγγράφου της δικογραφίας

Υπόθεση Novartis: Εισαγγελική έρευνα μετά την καταγγελία για παραποίηση εγγράφου της δικογραφίας

Η υπόθεση ήρθε στο προσκήνιο μετά από ανακοίνωση- καταγγελία του Βασίλη Χειρδάρη, συνηγόρου της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη

Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα μπαίνει η καταγγελία ότι παραποιήθηκε μεταφρασμένο έγγραφο της δικογραφίας του σκέλους της υπόθεσης Novartis που ερευνάται στον Άρειο Πάγο.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέταση με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου αλλά και μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε για το θέμα ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

Η υπόθεση ήρθε στο προσκήνιο μετά από ανακοίνωση- καταγγελία του Βασίλη Χειρδάρη,συνηγόρου της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη, η οποία είναι κεντρικό πρόσωπο στην έρευνα που γίνεται στον Άρειο Πάγο.

Στην επίμαχη ανακοίνωση γίνεται λόγος για αλλοίωση εγγράφου κατά τη μετάφραση του από μεταφράστρια του υπουργείου Εξωτερικών με απάλειψη σημαντικών λέξεων που αναφέρονταν σε δωροληψία πρώην υπουργού.

Στόχος της έρευνας, που θα διενεργήσει εισαγγελέας της ποινικής δίωξης, είναι να διαπιστωθεί εάν υπήρξε αλλοίωση ή όχι του επίμαχου εγγράφου από το FBI.