Αυτοκτονία γυμναστή στη Θεσσαλονίκη: «Η γυναίκα που αναφέρεται στο σημείωμα συμμετείχε στο πάρτι που πήγε η Γεωργία Μπίκα»

Αυτοκτονία γυμναστή στη Θεσσαλονίκη: «Η γυναίκα που αναφέρεται στο σημείωμα συμμετείχε στο πάρτι που πήγε η Γεωργία Μπίκα»

Τι λέει ο δικηγόρος Θεόφιλος Αλεξόπουλος, το όνομά του οποίου υπάρχει επίσης στο τελευταίο σημείωμα

Σε πολλά επίπεδα φαίνεται ότι εξελίσσεται η υπόθεση της αυτοκτονίας του 50χρονου γυμναστή στη Θεσσαλονίκη.

Ο 50χρονος γυμναστής, με ανάρτησή του στο Facebook λίγο πριν αυτοκτονήσει, «φωτογράφιζε» διάφορα πρόσωπα και τα συνέδεε με την απόφαση του να βάλει τέρμα στη ζωή του.

Μεταξύ των όσων έγραψε ο 50χρονος προπονητής στο τελευταίο του σημείωμα, αναφέρθηκε στην υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, που κατήγγειλε ότι βιάστηκε στο πάρτι σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης παραμονή της Πρωτοχρονιάς και στον δικηγόρο Θεόφιλο Αλεξόπουλο, σε βάρος του οποίου είχε κινηθεί προκαταρκτική εξέταση, ύστερα από όσα είχε υποστηρίξει η 24χρονη καταγγέλλουσα, ότι την προπηλάκισε μέσα στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου, ως συνήγορος ενός από τα πρόσωπα που είχε καταγγείλει.

Ο δικηγόρος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης, χαρακτήρισε «απορίας άξιον» το γεγονός πως «ένας άνθρωπος φτάνει στην τελευταία δήλωσή του θέλοντας να περιγράψει το τοξικό περιβάλλον και τις πιέσεις που τον οδήγησαν σε αυτήν την συμπεριφορά, να κατονομάζει πρόσωπα».

Ο κ. Αλεξόπουλος εκτίμησε ότι, το σημείωμα του 50χρονου καταδεικνύει δύο πράγματα. Αφενός «την ύπαρξη αξιόποινων πράξεων που οδήγησαν στην αυτοκτονία» και δεύτερον ότι «το άτομο που φέρεται να κατονομάζεται ως υπαίτιο, συμμετείχε στο πάρτι της Πρωτοχρονιάς, όπου καταγγέλλεται ότι βιάστηκε η Γεωργία Μπίκα».

Είπε πάντως πως, η υπόθεση αναδεικνύει τους κανόνες δεοντολογίας για το πώς πρέπει να προσεγγίζεται μια πληροφορία που μπορεί να είναι και ψευδής, αλλά να διαδοθεί και να σπιλωθούν υπολήψεις.