Ρήτρα αναπροσαρμογής: Σήμερα η προσωρινή απόφαση για τις διακοπές ρεύματος

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Σήμερα η προσωρινή απόφαση για τις διακοπές ρεύματος

Στην περίπτωση που η προσωρινή διαταγή γίνει δεκτή, η απόφαση θα ισχύει μέχρι τις 6 Ιουλίου

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου που αφορά στην έκδοση προσωρινής διαταγής ώστε να μην κόβεται το ρεύμα στους καταναλωτές που δεν πληρώνουν την ρήτρα αναπροσαρμογής.

Η απάντηση του δικαστηρίου στο αίτημα για προσωρινή διαταγή που υπέβαλαν καταναλωτικές ενώσεις και επαγγελματικές ομάδες αναμένεται να δοθεί στις 12.30 το μεσημέρι.

Στην περίπτωση που η προσωρινή διαταγή γίνει δεκτή, η απόφαση θα ισχύει μέχρι τις 6 Ιουλίου ημερομηνία κατά την οποία έχει προγραμματιστεί η συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, που αφορά στην πρώτη συλλογική αγωγή καταναλωτών για το επίμαχο ζήτημα.

Ο Πρόεδρος εργαζομένων ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ καταθέτοντας, χθες, στο δικαστήριο υποστήριξε ότι οι συνάδελφοι του προπηλακίζονται όταν πηγαίνουν να κόψουν το ρεύμα. «Εντολές εκτελούν. Ανεξάρτητου τιμολογίου, ανεξάρτητου πελάτη, εάν ο καταναλωτής δεν πληρώσει το σύνολο του τιμολογίου, του κόβεται το ρεύμα» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Λαμβάνουμε καθημερινά εντολές για διακοπή ρεύματος. Περίπου 500 μόνο στην Αττική και 1.500 σε όλη τη χώρα. Παρά τα μέτρα που λαμβάνονται, οι διακοπές ρεύματος συνεχίζονται σε καθημερινή βάση. Μπορούν να αρνηθούν ότι δεν έχουν δώσει εντολή; Είναι αστείο να μιλάμε για καταστροφή της εταιρείας μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου, που έχει πάνω από 5,5 εκ. πελάτες».

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης ακροαματικής διαδικασίας δόθηκε «μάχη» για να μην αναβληθεί η δίκη , ωστόσο, το δικαστήριο έδωσε νέα ημερομηνία συζήτησης για τις 6 Ιουλίου. Την αναβολή ζήτησαν οι νομικοί παραστάτες της ΔΕΗ ενόψει της επικείμενης απόφασης, μετά από δική της αίτηση, για να κριθεί με το θεσμό της πιλοτικής δίκης το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής από τον Άρειο Πάγο. Με τους δικηγόρους των καταναλωτών να αντιδρούν κάνοντας λόγο για προσχηματικό και παρελκυστικό το αίτημα αναβολής.