Θεσσαλονίκη: Μυστήριο με τον θάνατο 12χρονης στον ύπνο της

Θεσσαλονίκη: Μυστήριο με τον θάνατο 12χρονης στον ύπνο της

Το παιδί έκανε κάθε χρόνο ιατρικές εξετάσεις

Απαντήσεις αναζητά η οικογένεια της 12χρονης στη Θεσσαλονίκη, η οποία έσβησε ξαφνικά στον ύπνο της.

Η 12χρονη μαθήτρια της έκτης Δημοτικού είχε πάει την προηγούμενη ημέρα εκδρομή με το σχολείο της, ήταν χαρούμενη, έκανε ένα μπάνιο, έκανε τα μαθήματά της και στη συνέχεια έπεσε για ύπνο. Όταν η μητέρα της πήγε να την ξυπνήσει για να πάνε στο σχολείο, στις 07:30 το πρωί, διαπίστωσε ότι η κόρη της δεν ανέπνευσε.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και όσα είπαν οι γιατροί στους γονείς ο θάνατος του παιδιού οφείλεται σε ανακοπή. Ωστόσο αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για τα ακριβή αίτια αυτής της τραγωδίας.

Η μικρή, σύμφωνα με τους γονείς, δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας, ενώ το παιδί έκανε κάθε χρόνο τσεκ απ. Το τελευταίο μάλιστα έγινε πριν από τρεις μήνες και έδειξε ότι η υγεία του παιδιού είναι πολύ καλή, οπότε δεν υπήρχε κάποια ανησυχία στην οικογένεια, όπως τονίστηκε σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open.

 

«Είχαμε πάει με το σχολείο εκδρομή όλοι μαζί, διασκεδάσαμε, περάσαμε ωραία. Ήταν και οι δύο μου οι κόρες μαζί, γυρίσαμε, φάγαμε, παίξαμε και το βράδυ κοιμηθήκαμε. Το πρωί όπως ξύπνησε η γυναίκα μου γύρω στις 7:30 περίπου για να τις σηκώσει για το σχολείο» δήλωσε χθες ο πατέρας του κοριτσιού στην κάμερα της εκπομπής Live News και περιέγραψε τις προσπάθειες που έκανε για να επαναφέρει την κόρη του στη ζωή.

«Η μεγάλη δεν ανταποκρινόταν στο ξύπνημα και έτσι όπως την γύρισε την είδε μελανιασμένη, άρχισε να φωνάζει, πετάχτηκα εγώ, προσπάθησα να της κάνω τεχνητή αναπνοή και κάρπα για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ».

Όπως είπε ο πατέρας, το παιδί του δεν αντιμετώπιζε κανένα σοβαρό πρόβλημα και κάθε χρόνο έκανε εξετάσεις. «Μετά ήρθε το ΕΚΑΒ, ήρθαν οι γιατροί, ήρθε η ιατροδικαστής και η επίσημη ανακοίνωση που είχαμε ήταν ότι έπαθε ανακοπή καρδιάς».