Θεσσαλονίκη: Δύο διασωληνωμένοι από τη φωτιά σε κτίριο στο κέντρο της πόλης

Θεσσαλονίκη: Δύο διασωληνωμένοι από τη φωτιά σε κτίριο στο κέντρο της πόλης

Έντεκα ακόμη άτομα έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία με ελαφριά αναπνευστικά προβλήματα

Δυο άτομα, ένας 27χρονος και ένας 55χρονος, νοσηλεύονται διασωληνωμένα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, μετά τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε εγκαταλελειμμένο κτίριο δίπλα στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Έξι άτομα έχουν διακομιστεί στο ίδιο νοσοκομείο με ελαφριά αναπνευστικά προβλήματα και άλλα τρία άτομα έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος, με ελαφριά αναπνευστικά. Δύο αγόρια ηλικίας 4 και 12 ετών διακομίστηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παιδιά παρουσίασαν αναπνευστική δυσχέρεια και η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία. Στον 12χρονο χορηγήθηκε προληπτικά οξυγόνο.

O Μάριος Αποστολίδης, συντονιστής επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δήλωσε ότι η πυροσβεστική ενημερώθηκε για πυρκαγιά σε κτίριο γραφείων και άμεσα κινητοποιήθηκαν 12 οχήματα με 40 πυροσβέστες και ένα γερανοφόρο σε περίπτωση που χρειαζόταν να απεγκλωβιστούν άτομα.

Η πυρκαγιά ξέσπασε τελικά σε εγκαταλελειμμένο κτήριο, στην οδό Εγνατία 76 και Αριστοτέλους 2, όπου είχε μέσα σκουπίδια και από εκεί ξεκίνησε η φωτιά. Ο κ. Αποστολίδης, είπε ότι απεγκλωβίστηκαν συνολικά 44 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά, καθώς δίπλα από το σημείο απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, υπήρχε φροντιστήριο.