Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: Απορίας άξιον το πως κατάφερε ο πατέρας του Ράινερ να ταξιδέψουν εκτός Ελλάδας

Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: Απορίας άξιον το πως κατάφερε ο πατέρας του Ράινερ να ταξιδέψουν εκτός Ελλάδας

Στη Νορβηγία βρίσκεται το παιδί, για το οποίο είχε εκδοθεί Amber Alert

Εύλογα ερωτηματικά γεννιούνται για την ευκολία με την οποία ο πατέρας του εξάχρονου Ράινερ από τη Νορβηγία κατάφερε να «σπάσει» το πλέγμα ασφαλείας και να ταξιδέψει αεροπορικώς για την Κοπεγχάγη της Δανίας.

Αυτό καθώς με βάση τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ, η «αρπαγή» του εξάχρονου παιδιού από το σπίτι που διέμενε με τη μητέρα του στην Κηφισιά, έγινε τελικά την Κυριακή (22/5) -και όχι το βράδυ της Τρίτης όπως μέχρι πρότινος γνωρίζαμε- με τους δύο τους να ταξιδεύουν από τη Θεσσαλονίκη σχεδόν τρία 24ωρα αργότερα και συγκεκριμένα την Τετάρτη (25/5).

Κι αν για τον εξάχρονο χρησιμοποιήθηκε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, οπότε θα μπορούσαν οι Αρχές να ξεγελαστούν, αποτελεί αντικείμενο διερεύνησης το πώς ο πατέρας του παιδιού ταξίδεψε για την Κοπεγχάγη σαν… κύριος!

Θεωρητικά, θα έπρεπε στον έλεγχο διαβατηρίων που έγινε οι Αρχές να μπλοκάρουν τον Νορβηγό, καθώς η εν διαστάσει σύζυγός του τον είχε υποδείξει ως βασικό ύποπτο για την «αρπαγή» του Ράινερ και οι πύλες εξόδου από τη χώρα ήταν μπλοκαρισμένες γι’ αυτόν, αλλά και για τον θείο του παιδιού, το όνομα στο οποίου είχε μισθωθεί το λευκό βαν με το οποίο «φυγαδεύτηκε» ο εξάχρονος.

«Είναι ευτυχισμένος» λέει ο πατέρας

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες, οι οποίες δείχνουν το παιδί στη Νορβηγία να είναι ευτυχισμένο και να χαμογελάει στο φωτογραφικό φακό. Κατά δήλωση του πατέρα, οι φωτογραφίες είναι χθεσινές και το παιδί είναι σε πάρα πολύ καλή διάθεση και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο παραχώρησε στο Star Channel τις φωτογραφίες.

«Είναι ευτυχισμένος είπε συγκεκριμένα» αναφερόμενος στον μικρό Ράινερ ο πατέρας μιλώντας στη δημοσιογράφο Κατερίνα Ρίστα.

Οι φωτογραφίες, σύμφωνα με τον πατέρα, έχουν τραβηχτεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προς τη Νορβηγία και στο σπίτι όπου παίζει μαζί με τα ξαδερφάκια του.

«Το αγόρι είναι στο σπίτι του στη Νορβηγία. Επέστρεψε στο σπίτι του και επανενώθηκε με τους φίλους του, τον παιδικό σταθμό, επανενώθηκε με την οικογένειά του μετά από δυο χρόνια», λέει ο Skaj Haaheim, δικηγόρος του πατέρα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του πατέρα που μίλησε αποκλειστικά στο Star το παιδί βρίσκεται ήδη στην Νορβηγία από χθες το απόγευμα. Όπως ενημέρωσε με επιστολή τον δικηγόρο της μητέρας:

«Το παιδί θα υποβληθεί σε υγειονομική εξέταση και οι νορβηγικές υπηρεσίες παιδικής προστασίας θα προσφέρουν υποστήριξη, εάν χρειαστεί, εάν υποδεικνύεται ότι το παιδί έχει τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της απαγωγής».