Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: Φωτογραφίες του παιδιού στη Νορβηγία δημοσιοποίησε ο πατέρας του

Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: Φωτογραφίες του παιδιού στη Νορβηγία δημοσιοποίησε ο πατέρας του

Σύμφωνα με τον ίδιο ο Ράινερ είναι καλά στην υγεία του και ευτυχισμένος - Δείτε εικόνες που παραχώρησε στο Star

Πλήθος ερωτηματικών προκαλεί πώς βγήκε από τη χώρα και μάλιστα αεροπορικώς ο 6χρονος Ράινερ Πέντερσεν, που απήχθη από το σπίτι που έμενε με τη μητέρα του στην Κηφισιά και όπως φαίνεται, βρίσκεται με τον πατέρα του στην Νορβηγία.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο ίδιος ο πατέρας του, σύμφωνα με το Star και την Κατερίνα Ρίστα, η οποία επικοινώνησε μαζί του και της έστειλε φωτογραφικά ντοκουμέντα με τον 6χρονο στη Νορβηγία. Ο πατέρας του Ράινερ λέει, πως οι φωτογραφίες αυτές είναι των τελευταίων δύο ημερών και πως ο μικρός είναι «ευτυχισμένος» στη Νορβηγία. Στις φωτογραφίες σύμφωνα με τον πατέρα του, το παιδί διακρίνεται στη διάρκεια του ταξιδιού προς τη Νορβηγία και χαμογελάει στον μπαμπά του, ενώ σε ένα άλλο στιγμιότυπο ο μικρός Ράινερ παίζει με τα ξαδέρφια του.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του πατέρα, που μίλησε στο Star, το παιδί βρίσκεται από χθες το απόγευμα στην Νορβηγία. «Το αγόρι είναι στο σπίτι του στη Νορβηγία. Επέστρεψε στο σπίτι του και επανενώθηκε με τους φίλους του, τον παιδικό σταθμό, επανενώθηκε με την οικογένειά του μετά από δυο χρόνια», λέει ο Skaj Haaheim, δικηγόρος του πατέρα. Όπως ενημέρωσε με επιστολή τον δικηγόρο της μητέρας: «Το παιδί θα υποβληθεί σε υγειονομική εξέταση και οι νορβηγικές υπηρεσίες παιδικής προστασίας θα προσφέρουν υποστήριξη, εάν χρειαστεί, εάν υποδεικνύεται, ότι το παιδί έχει τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της απαγωγής».

Ερωτηματικά για το πώς βγήκε από τη χώρα το παιδί παρά το Αmber Alert

Ο 6χρονος απήχθη από την Κηφισιά στις 8:30 το βράδυ της 24ης Μαΐου. Μία ώρα μετά, στις 9:26 οι δράστες εγκατέλειψαν το λευκό βαν στη λεωφόρο Συγγρού. Λίγες ώρες μετά οι αρχές εντοπίζουν το στίγμα του κινητού συγγενή του πατέρα στην Καλλιθέα Βοιωτίας. Στη 1:00 το ξημέρωμα ενεργοποιήθηκε το Amber Alert για τον Ράινερ. Στις 6:18 το πρωί της 25ης Μαΐου oι δυο άνδρες μαζί με το παιδί παίρνουν την πτήση για Κοπεγχάγη από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Στις 8:02 το αεροπλάνο προσγειώθηκε στην πρωτεύουσα της Δανίας και από εκεί οδικώς έφθασαν στην Νορβηγία.

Η οικογένεια της μητέρας του παιδιού διερωτούνται, πώς το παιδί, ενώ είχε δηλωθεί η απαγωγή του, βγήκε από τη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε το Star, ο μικρός ταξίδεψε με πλαστό διαβατήριο με το όνομα «Γκουντμπράτσον Σβερνικολάι».