Στη φυλακή η μητέρα της 5χρονης που κινδύνεψε να πνιγεί στο λιμάνι του Πειραιά

Στη φυλακή η μητέρα της 5χρονης που κινδύνεψε να πνιγεί στο λιμάνι του Πειραιά

Καταδικάστηκε σε 1 χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή ωστόσο θα εκτίσει ένα μήνα

Στην φυλακή προκειμένου να εκτίσει ποινή ενός μήνα οδηγήθηκε η μητέρα της 5χρονης, που κινδύνεψε να πνιγεί στο λιμάνι του Πειραιά.

Η 37χρονη η οποία εκρατείτο από χθες, όταν συνέβη το περιστατικό, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πειραιά στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, όπου της ασκήθηκε ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο. Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη και την καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή. Ωστόσο, θα εκτίσει τον ένα από τους δώδεκα μήνες, καθώς το δικαστήριο δεν δέχτηκε ως επαρκείς τις εξηγήσεις που έδωσε, για το πώς το παιδί διέφυγε της προσοχής της και βρέθηκε στη θάλασσα.

Ο πατέρας της 5χρονης και άλλων έξι παιδιών, δήλωσε ότι η οικογένειά του είναι άστεγη και ζει μέσα στο λιμάνι. Αρνήθηκε δε, ότι ο ίδιος και η σύζυγός της είχαν στείλει το παιδί για επαιτεία, με το παραλίγο μοιραίο αποτέλεσμα. Και οι δύο υποστήριξαν, ότι η 5χρονη διέφυγε της προσοχής της μητέρας του, έπαιζε και έπεσε στη θάλασσα, χωρίς η 37χρονη να το αντιληφθεί.

Εν τω μεταξύ, η 5χρονη είναι καλύτερα στην υγεία της. Εξακολουθεί να νοσηλεύεται προληπτικά στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού" και τις επόμενες ώρες πρόκειται να λάβει εξιτήριο.