Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση της Έφης Τσιχλάκη κρίθηκε ο σύζυγός της – Ποινή 8 ετών στον 55χρονο

Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση της Έφης Τσιχλάκη κρίθηκε ο σύζυγός της – Ποινή 8 ετών στον 55χρονο

Η 47χρονη τον Μάρτιο του 2016 βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της και έφερε τραυματισμό από σφαίρα στο κεφάλι

Μετά από 6 χρόνια βγήκε η απόφαση για τον σύζυγος της Έφης Τσιχλάκη και κρίθηκε σήμερα, Τρίτη (24/5), ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η 47χρονη τον Μάρτιο του 2016 βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της και έφερε τραυματισμό από σφαίρα στο κεφάλι.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον συζυγό της με ψήφους 5 υπέρ και 2 κατά και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 ετών. Αυτό αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης για τον 55χρονο που κρίθηκε ένοχος για την δολοφονία της 47χρονης συζύγου του, τον Μάρτιο του 2016, στο Κολυμπάρι Χανίων.

Την ενοχή του 55χρονου είχε προτείνει νωρίτερα η Εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δυτικής Κρήτης ζητώντας να μην αναγνωριστεί στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του πρότερου σύντομου βίου, δεδομένων τόσο των υποθέσεων ναρκωτικών όπλων κ.ά στα οποία είχε εμπλακεί, όσο και του ότι, πριν την εκδίκαση της υπόθεσης σε Α’ βαθμό, είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους, μετέδωσε η ΕΡΤ.

«Δέχθηκε επίθεση από τον σύζυγό της, επιχείρησε την ακινητοποίησή της με στραγγαλισμό»
«Η Έφη Τσιχλάκη ήταν μια μορφωμένη, ευγενική, κοινωνική γυναίκα» επεσήμανε η Εισαγγελέας και τόνισε πως η ίδια απέκλεισε την εκδοχή της αυτοκτονίας.

«Η Έφη Τσιχλάκη έχασε τη ζωή της σε δύο στάδια» δήλωσε η Εισαγγελέας. «Δέχθηκε επίθεση από τον σύζυγό της ο οποίος την χτύπησε, στη συνέχεια επιχείρησε την ακινητοποίησή της με στραγγαλισμό και ενόσω το θύμα ήταν στο πάτωμα ανίκανο να αντισταθεί, δέχθηκε ένα πυροβολισμό στο κεφάλι» πρόσθεσε.

Είχε προηγηθεί η απολογία του 55χρονου που δεν κατάφερε να εξηγήσει στο δικαστήριο πως βρέθηκε το όπλο πάνω από τον ώμο της 47χρονης και όχι στο ύψος των ποδιών ή έστω της μέσης της ενώ παράλληλα διαπιστώθηκαν ανακρίβειες σχετικά με το τι προηγήθηκε του θανάτου της Έφης.

Ο σύζυγός της 47χρονος υποστήριξε πως μπαίνοντας στο σπίτι, βρήκε την Έφη στην κουζίνα και της έδωσε το όπλο του να το φυλάξει και ότι τη στιγμή του μοιραίου ήταν στο μπάνιο του υπνοδωματίου.