Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη και προφυλακίστηκε 52χρονος για ένοπλη ληστεία με λεία άνω των 800.000 ευρώ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη και προφυλακίστηκε 52χρονος για ένοπλη ληστεία με λεία άνω των 800.000 ευρώ

Είχε εισβάλει με συνεργούς του το 2019 σε σπίτι υπερήλικα στην Πυλαία και είχαν αρπάξει χρηματοκιβώτιο

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 52χρονος που συνελήφθη για την ένοπλη ληστεία που τελέστηκε τον Οκτώβριο του 2019, σε σπίτι υπερήλικα στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, απ' όπου άρπαξε με συνεργούς του χρηματοκιβώτιο, που περιείχε μετρητά, κοσμήματα και χρυσές λίρες, συνολικής αξίας άνω των 800.000 ευρώ.

Ο ίδιος στην απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, φέρεται να αποδέχθηκε ότι είχε υποστηρικτικό ρόλο στη διάπραξη της ληστείας, υποστηρίζοντας ότι οδηγούσε το αυτοκίνητο στο οποίο «φορτώθηκε» το χρηματοκιβώτιο. Αρνήθηκε δε, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ότι ήταν μεταξύ αυτών που μπήκαν στο σπίτι και ακινητοποίησαν με χρήση σωματικής βίας τον 93χρονο (τότε) ιδιοκτήτη του και τις δύο οικιακές βοηθούς του, όπως περιγράφεται στη δικογραφία.

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα, που ομόφωνα αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση. Ο 52χρονος Έλληνας υπήκοος, με καταγωγή από τη Γεωργία, είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για σωρεία ένοπλων ληστειών σε διάφορες περιοχές της χώρας το διάστημα 2006-'09, μεταξύ αυτών σε υποκαταστήματα τραπεζών και ΕΛΤΑ. Είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί, ενώ το 2017 φέρεται να αποφυλακίστηκε με υφ' όρον απόλυση.

Για τη ληστεία στο σπίτι της Πυλαίας κατέστη κατηγορούμενος και ένας 20χρονος, με καταγωγή από την Ουκρανία, στον οποίο η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης απέδωσε περιφερειακό ρόλο. Ο ίδιος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στη ληστεία, ενώ εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.

Η έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας Θεσσαλονίκης για την υπόθεση της Πυλαίας συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των υπολοίπων δραστών.