Δολοφονία Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 έτη στους καταδικασθέντες – Ξέσπασε σε χειροκροτήματα το ακροατήριο

Δολοφονία Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 έτη στους καταδικασθέντες – Ξέσπασε σε χειροκροτήματα το ακροατήριο

Ούτε μια μέρα δεν μειώθηκε στο Εφετείο η πρωτόδικη ποινή

Ούτε μια μέρα δεν μειώθηκε στο Εφετείο η πρωτόδικη ποινή των δυο νεαρών καταδικασμένων για τον ομαδικό βιασμό και την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, τον Νοέμβριο του 2018, στη Ρόδο.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, ομόφωνα, «σφράγισε» με την απόφαση του την ποινή των ισοβίων και επιπλέον 15 ετών που είχε επιβληθεί πρωτόδικα στους δυο νεαρούς.

Το ακροατήριο στο άκουσμα της απόφασης αντέδρασε με χειροκροτήματα με την πρόεδρο να σχολιάζει: «Παρακαλώ! Δεν είμαστε σε θέατρο!».

Το δικαστήριο, υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση να επιβληθούν οι ανώτερες ποινές στους καταδικασθέντες που κρίθηκαν ένοχοι, χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Η υπεράσπιση είχε ζητήσει την αναγνώριση, κατά περίπτωση, των ελαφρυντικών του πρότερου σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, της μετεφηβικής ηλικίας και της ειλικρινούς μεταμέλειας, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι πρωτόδικες ποινές.

Ωστόσο, οι δικαστές αποφάσισαν ότι οι νεαροί πρέπει να συνεχίσουν να εκτίουν την ποινή που τους είχε επιβληθεί και στον πρώτο βαθμό.

Στο πλευρό των γονιών της άτυχης Ελένης βρέθηκαν η Μάγδα Φύσσα αλλά και οι μητέρες της Ερατούς και της Μυρτούς, οι μητέρες που έχασαν τις κόρες τους από τα χέρια των συντρόφων τους στη Φολέγανδρο και στη Μυτιλήνη.

Με την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας, μέλη του ακροατηρίου φώναξαν:: «Καμία άλλη δολοφονημένη, να μην ξεχαστεί τι κάναν στην Ελένη, Καμία άλλη δολοφονημένη».