Στον Άρειο Πάγο η δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη – Προσπαθούν να σπάσουν τα ισόβια οι δράστες

Στον Άρειο Πάγο η δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη – Προσπαθούν να σπάσουν τα ισόβια οι δράστες

Οι κατηγορούμενοι ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλον για το στυγερό έγκλημα

Σε μια προσπάθεια να «σπάσουν» τα ισόβια οι δυο καταδικασμένοι για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο ασκώντας αναιρέσεις οι οποίες θα εκδικαστούν ενώπιον του ΣΤ’ Ποινικού Τμήματος. Ο 26χρονος Ροδίτης και ο 24χρονος συγκατηγορούμενός του , αλβανικής καταγωγής, έχουν κριθεί ένοχοι. χωρίς κανένα ελαφρυντικό και καταδικαστεί σε ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και του ομαδικού βιασμού της νεαρής φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Οι κατηγορούμενοι με τις προσφυγές τους στον Άρειο Πάγο «βάλουν» κατά των καταδικαστικών αποφάσεων της δικαιοσύνης, μεταξύ άλλων, υποστηρίζοντας πως παραβιάστηκε η αρχή της δίκαιης δίκης και του τεκμηρίου αθωότητας με αφορμή την ανάγνωση στο δικαστήριο επικριτικών δημοσιευμάτων σε βάρος τους.

Οι νεαροί επικαλούνται αιτήματα της υπεράσπισης στα οποία, όπως φέρονται να αναφέρουν, δεν απαντήθηκαν από τους δικαστές αλλά και στοιχεία της δικογραφίας που αφορούν στα ευρήματα στον τόπο του εγκλήματος.

Μάλιστα, οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι ρίχνουν την ευθύνη ο ένας σε βάρος του άλλου για το στυγερό έγκλημα, εμφανίζονται να ισχυρίζονται πως υπήρξε εσφαλμένη αξιολόγηση των πειστηρίων από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε η υπόθεση σημειώνοντας ότι το Δικαστήριο δεν έλαβε υπόψιν το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων.

Μαρία Ζαχαροπούλου