Μεγάλες ζημιές στην Καρδίτσα από την καταιγίδα που προκάλεσε πλημμύρες

Μεγάλες ζημιές στην Καρδίτσα από την καταιγίδα που προκάλεσε πλημμύρες

Επλήγησαν αγροτικές καλλιέργειες σε περιοχές του Δήμου Σοφάδων

Μεγάλης έκτασης ζημιά κυρίως σε βαμβακοκαλλιέργειες, από τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν και δημιούργησαν πλημμυρικά φαινόμενα στα χωράφια σε περιοχές του Δήμου Σοφάδων στην Καρδίτσα και συγκεκριμένα τις Τοπικές Κοινότητες Γραμματικού, Λεονταρίου και Ασημοχωρίου. Εκεί βρέθηκε  κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, με επικεφαλής τον επόπτη για τον Νομό Καρδίτσας, Στέφανο Παπαναστασίου, παρουσία του Αντιδημάρχου Σοφάδων, Παναγιώτη Κεφαλά.

Από τους αρμόδιους διαπιστώθηκε το μεγάλο μέγεθος της ζημιάς σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την πορεία της καλλιέργειας, ενώ εκτιμάται ότι οι πληγείσες περιοχές ίσως ξεπερνούν τα 3.000-4.000 στρέμματα, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Ο Δήμος Σοφάδων από την πρώτη στιγμή εκκίνησε τη σχετική διαδικασία και προέβη ήδη σε αναγγελία ζημιάς από πλημμύρα-βροχόπτωση.

Σε σχετική του δήλωση ο κ. Κεφαλάς σημειώνει: «Ο Δήμος Σοφάδων από την πρώτη στιγμή έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε η διαδικασία των αποζημιώσεων να ξεκινήσει άμεσα. Με δεδομένο το υψηλό κόστος των αγροεφοδίων, οι έντονες βροχοπτώσεις σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή για την καλλιέργειες μπορούν να επιφέρουν μη αναστρέψιμες ζημιές, με κίνδυνο δεκάδες παραγωγοί να βρεθούν σε τεράστιο αδιέξοδο. Καλούμε την πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα ώστε οι αγρότες να μπορέσουν να συνεχίσουν την καλλιέργεια, λαμβάνοντας υπόψη και τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η ελληνική κοινωνία».

Παρακαλούμε περιμένετε ...