Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη: Στην τελική ευθεία για την απόφαση του Εφετείου

Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη: Στην τελική ευθεία για την απόφαση του Εφετείου

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να κριθεί η τύχη, σε δεύτερο βαθμό, των δυο κατηγορουμένων

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να κριθεί η τύχη, σε δεύτερο βαθμό, των δυο κατηγορουμένων για τον βιασμό και την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, τον Νοέμβριο του 2018, στη Ρόδο.

Στη σημερινή ακροαματική διαδικασία θα ολοκληρώσουν τις αγορεύσεις τους οι συνήγοροι υπεράσπισης των νεαρών κατηγορουμένων ενώ στη συνέχεια το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, εκτός απροόπτου, θα αποσυρθεί σε διάσκεψη προκειμένου να εκδώσει την απόφαση του πιθανότατα και σήμερα.

Οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας θα δώσουν το «παρών» στο δικαστήριο περιμένοντας με αγωνία την ετυμηγορία των δικαστών. Η μητέρα και ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη ζητούν να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους και να «σφραγιστεί» από το Εφετείο η πρωτόδικη απόφαση των ισοβίων και επιπλέον 15 χρόνια κάθειρξης.

Μάλιστα, ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό ώστε να του μεταφέρουν το αίτημα και άλλων οικογενειών, που έχασαν με τον ίδιο βίαιο τρόπο τα κορίτσια τους, η ποινή των ισοβίων να κρατά τους δράστες για πάντα στη φυλακή.

Οι κατηγορούμενοι έχουν ήδη ακούσει την εισαγγελέα να ζητεί να κηρυχθούν ένοχοι , χωρίς ελαφρυντικά, όπως και πρωτόδικα για τον ομαδικό βιασμό και την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Μάλιστα, η εισαγγελική λειτουργός σε μια πρόταση καταπέλτη εξέφρασε την βεβαιότητα πως οι κατηγορούμενοι έδρασαν μαζί απαντώντας με αυτό τον τρόπο στην προσπάθεια τους να ρίξει ο ένας στον άλλον την ευθύνη.

«Η ανθρωποκτονία τελέστηκε και από τους δυο προκειμένου να σωπάσει η κοπέλα. Αν κάποιος δεν ήθελε, θα καλούσε σε βοήθεια… Όλες οι μετέπειτα ενέργειες τους αποδεικνύουν ότι έγιναν όλα από κοινού» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας στην πρόταση της στην οποία μίλησε για τον βασανιστικό θάνατο της Ελένης τονίζοντας:

«Εάν η Ελένη είχε συναινέσει σε όλο αυτό το σκηνικό θα ήταν ακόμη ζωντανή, θα είχαν τελειώσει όλα ήρεμα και ωραία. Όταν είδαν ότι αντέδρασε, άσκησαν βία και την εξανάγκασαν σε συνουσία. Σε πλήρη νηφαλιότητα αποφάσισαν να την εξοντώσουν. Τη χτύπησαν, τη βασάνισαν, την έριξαν ζωντανή στη θάλασσα για να την εξαφανίσουν. Η στάση τους μαρτυρά σχεδιασμό, εκτέλεση από κοινού και δόλο».