Ξεκινά στο Εφετείο η δίκη του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ

Ξεκινά στο Εφετείο η δίκη του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ

Πρωτόδικα ο 70χρονος μουσικός έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών και είναι ελεύθερος με όρους

Λίγες ώρες πριν περάσει το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για σεξουαλική παρενόχληση πέντε ανήλικων κοριτσιών ο γνωστός ντράμερ ο οποίος έχει συνεργαστεί με τους Πυξ Λαξ κάθεται σήμερα στο εδώλιο του Εφετείου για να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση αποπλάνησης μιας 8χρονης.

Η αυλαία της δίκης άνοιξε στις 11 Απριλίου , ωστόσο, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο έκανε δεκτό το αίτημα του κατηγορούμενου, ο οποίος έδωσε το «παρών» στη δικαστική αίθουσα, για διακοπή της δίκης. Ο 70χρονος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών και είναι ελεύθερος με όρους. Σύμφωνα με την κατηγορία ο μουσικός αποπλάνησε ένα ανήλικο κορίτσι στο σπίτι του στον Ωρωπό κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2013. Το 2013 το παιδί εξομολογήθηκε στην μητέρα του τι βίωνε στο σπίτι του ντράμερ και ακολούθησε η καταγγελία στην αστυνομία. Αρχικά, εκδόθηκε απαλλακτικό βούλευμα για τον κατηγορούμενο καθώς κρίθηκε ότι ήταν ανεπαρκείς οι ενδείξεις σε βάρος του. Ο εισαγγελέας Εφετών,όμως, άσκησε έφεση αξιολογώντας ως ελλιπώς αιτιολογημένο το επίμαχο βούλευμα με αποτέλεσμα ο μουσικός να οδηγηθεί και πάλι ενώπιον της δικαιοσύνης και να καταδικαστεί.

Όταν η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας ακολούθησαν καταγγελίες και άλλων νεαρών γυναικών με αποτέλεσμα ο 70χρονος να είναι , πλέον , αντιμέτωπος και με νέα κακουργήματα για τα οποία καλείται σε απολογία από τον αρμόδιο ανακριτή.

Ο εισαγγελέας, ο οποίος χειρίστηκε την έρευνα, άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του μουσικού για τα αδικήματα της γενετήσιας πράξης με ανήλικους μη συμπληρώσαντες τα 12 έτη και συμπληρώσαντες τα 12 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων μη συμπληρωσάντων τα 14 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Οι κατηγορίες αφορούν σε πέντε κορίτσια που έχουν καταγγείλει ότι ο κατηγορούμενος τα παρενόχλησε σεξουαλικά κατά το διάστημα από το 2007 – 2013.

Παράλληλα, οι καταγγελίες τριών ακόμη γυναικών σε βάρος του ντράμερ μπήκαν στο αρχείο, λόγω παραγραφής.