Ελένη Τοπαλούδη: «Να θεσπιστεί και η “οικογενειοκτονία”, δολοφονούν όλη την οικογένεια» είπε ο πατέρας της

Ελένη Τοπαλούδη: «Να θεσπιστεί και η “οικογενειοκτονία”, δολοφονούν όλη την οικογένεια» είπε ο πατέρας της

«Πρέπει τα ισόβια να γίνουν ισόβια»

Την ενοχή των κατηγορουμένων χωρίς κανένα ελαφρυντικό, ζήτησε η εισαγγελέας στη δίκη για την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, κρίνοντας ότι όλες οι ενέργειες τελέσθηκαν από κοινού.

Οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας, δήλωσαν ικανοποιημένοι από την εισήγηση της εισαγγελέως για ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη για τον ομαδικό βιασμό, όπως προβλέπεται από το νόμο, χαρακτηρίζοντας τις γυναικοκτονίες αληθινή μάστιγα.

«Στην αίθουσα η εισαγγελέας μιλούσε με τη φωνή της Ελένης μας. Εγώ ήμουν μέσα, η μητέρα δεν μπορούσε να μπει μέσα γιατί ήταν σε δύσκολη κατάσταση, αλλά εγώ που ήμουν εκεί ένιωθα σαν να βλέπω την οπτασία της Ελένης» είπε στην ΕΡΤ ο πατέρας της αδικοχαμένης κοπέλας, Γιάννης Τοπαλούδης ευχαριστώντας και τον κόσμο για την συμπαράσταση.

Σε σχέση με τις ποινές ωστόσο ο κ. Τοπαλούδης στάθηκε στο γεγονός ότι ενώ το ανώτατο εκτιτέο είναι στα 25 χρόνια ένας δολοφόνος πως μπορεί να βρεθεί ξανά στην κοινωνία πολύ νωρίτερα. «Κάποια στιγμή τα ισόβια πρέπει να γίνουν ισόβια. Σε λίγα χρόνια θα είναι έξω για να κάνουν τα ίδια και χειρότερα» είπε επισημαίνοντας ότι δεν έχει εισαχθεί ο όρος γυναικοκτονία.

«Τι περιμένουν φοβούνται; Γιατί να μην θεσπιστεί και ο όρος «οικογενειοκτονία», γιατί δολοφονούν όλη την οικογένεια. Ακούστε τους γονείς της Ελένης. Γι αυτό όλες αυτές οι χαροκαμένες μάνες ζητούν συνάντηση από τον πρωθυπουργό. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να σωθούν ανθρώπινες ψυχές, το πιο ουσιαστικό είναι να γίνουμε καλύτερη κοινωνία για αυτό πρέπει οι θεσμοί να στηρίξουν όσους είναι ή θα γίνουν γονείς. Να μάθουν τα παιδιά μας να δίνουν αξία στην ανθρώπινη ζωή.» είπε φανερά φορτισμένος.