Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Τι πιστεύει ο δικηγόρος του για αυτά που υποστήριξε στην απολογία του

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Τι πιστεύει ο δικηγόρος του για αυτά που υποστήριξε στην απολογία του

«Η τιμωρία του είναι δεδομένη» τονίζει ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης

Για τη στάση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και τα όσα είπε κατά τη μαραθώνια απολογία του στη διάρκεια της δίκης για τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά τον Μάιο του 2021, μίλησε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του πιλότου, η στάση και η γραμμή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου δεν άλλαξε χθες σε επίπεδο υπεράσπισης και ο πιλότος προσπάθησε να αναδείξει τα γεγονότα εκείνης της ημέρας για να φανεί η ψυχολογική του κατάσταση.

«Ένα έγκλημα που έγινε εν βρασμώ ψυχής μπορεί να έχει διαφορετική ποινική μεταχείριση» εξήγησε ο δικηγόρος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς σχετικά με τις αναφορές περί επιθετικής συμπεριφοράς της Καρολάιν, ανέφερε πως το γράφει και η ίδια στο ημερολόγιο της, αλλά ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν το ανέδειξε ενώ ερωτηθείς για την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο πιλότος, ο κ. Παπαϊωαννίδης είπε πως είναι απόλυτα μετανιωμένος. «Το λέει καθημερινά ότι έχει μετανιώσει και προσπαθεί με όποιο τρόπο να σώσει ότι είναι δυνατό από αυτή την κατάσταση» επισήμανε.

Ερωτηθείς για την «έπαρση» που επιδεικνύει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος και το ναρκισσισμό του, ο κ. Παπαϊωαννίδης σχολίασε ότι «ο κάθε κατηγορούμενος έχει τη δική του προσωπικότητα. Είναι τέτοια αυτά τα αδικήματα που όταν απολογείται ο κατηγορούμενος, η ψυχολογική του κατάσταση είναι συγκεκριμένη».

«Η τιμωρία του είναι δεδομένη το είπε και ο ίδιος, το ζήτημα είναι αν το δικαστήριο θα κρίνει την ψυχική του κατάσταση κι αν θα μπορεί να αξιολογήσει τον χαρακτήρα του. Έχει συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει θα πληρώσει» κατέληξε ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.