Δολοφονία Τοπαλούδη: Σήμερα η εισαγγελική πρόταση για τους δύο κατηγορούμενους

Δολοφονία Τοπαλούδη: Σήμερα η εισαγγελική πρόταση για τους δύο κατηγορούμενους

Πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί σε ισόβια και επιπλέον 15 χρόνια κάθειρξη

Η ώρα του εισαγγελέα για τους δυο κατηγορούμενους για τον βιασμό και την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη έφτασε. Η εισαγγελέας της έδρας θα προτείνει, εκτός απροόπτου, σήμερα για την τύχη των δυο νεαρών που κάθονται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

Η εισαγγελική λειτουργός παίρνει τη σκυτάλη της ακροαματικής διαδικασίας από τους κατηγορούμενους οι οποίοι στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου απολογήθηκαν δίνοντας τη δική τους εκδοχή για το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας της άτυχης φοιτήτριας, στη Ρόδο.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί σε ισόβια και επιπλέον, 15 χρόνια κάθειρξη, στις απολογίες τους έριξαν ο ένας τον ευθύνη στον άλλον για το στυγερό έγκλημα ακολουθώντας την ίδια τακτική που είχαν επιλέξει από την πρώτη στιγμή.

Οι νεαροί επιχείρησαν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους επιφυλάσσοντας για τον εαυτό του ο καθένας δεύτερο ρόλο στο σκηνικό του τρόμου που στήθηκε στο εξοχικό σπίτι του Ροδίτη κατηγορούμενου.

Ο Αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος με δάκρυα στα μάτια ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια της Ελένης . «Μακάρι να με συγχωρέσουν κάποτε. Και οι δύο ήμασταν εκεί, κι οι δύο κάναμε τη λάθος πράξη» ανέφερε απολογούμενος αποδίδοντας , ωστόσο, πρωταγωνιστικό ρόλο στον συγκατηγορούμενο του. «Εκείνος ήταν που τη χτύπησε και την έπιασε από το λαιμό» είπε και συμπλήρωσε: «Έκανα το λάθος και υποστήριξα το φίλο μου».

«Αυτός μου ζήτησε να πάω να την τελειώσουμε» ήταν η απάντηση του Ροδίτη κατηγορούμενου ο οποίος ισχυρίστηκε πως ο συγκατηγορούμενος του ήταν εκείνος που την χτύπησε και την απείλησε ότι θα τη σκοτώσει. «Μια κοπέλα πέθανε βασανίστηκα, μαρτύρησε στα χέρια σας» ήταν η παρατήρηση της έδρας.

Μετά την ολοκλήρωση της εισαγγελικής πρότασης η δίκη μπαίνει στην τελική της ευθεία με το δικαστήριο να ανακοινώνει τις επόμενες ημέρες την απόφαση του. Εκείνη την ημέρα θα βρεθούν και πάλι στο δικαστήριο, όπως έχουν πει, οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη οι οποίοι ζητούν να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους ώστε να «σφραγιστεί» από το Εφετείο η πρωτόδικη απόφαση και να μην «σπάσουν» τα ισόβια.