Βόλος: Την κάλεσαν για κατάθεση στην αστυνομία κι αναγνώρισε ως δράστη ληστείας τον γιο της

Βόλος: Την κάλεσαν για κατάθεση στην αστυνομία κι αναγνώρισε ως δράστη ληστείας τον γιο της

Ο 35χρονος είχε πλούσιο «βιογραφικό»

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ένας 35χρονος που το 2021 είχε κλέψει κατάστημα στον Βόλο, απειλώντας την 51χρονη υπάλληλο και αρπάζοντας 350 ευρώ.

Οι πληροφορίες του magnesianews αναφέρουν ότι τον 35χρονο αναγνώρισε η μητέρα του, πιθανόν άθελά της και χωρίς να θέλει να τον ενοχοποιήσει.

Όταν η γυναίκα κλήθηκε στην Αστυνομία να δώσει κατάθεση οι αστυνομικοί τής έδειξαν βιντεοληπτικό υλικό από το εσωτερικό του καταστήματος την ώρα της ληστείας. Εκείνη φέρεται να παραδέχτηκε ότι είναι ο γιός της και μάλιστα «φορούσε τη ζακέτα που φορούσε και την προηγούμενη».

Σε ερώτηση του αστυνομικού αν είναι σίγουρη, η γυναίκα απάντησε με ερώτηση «τον γιό μου δεν γνωρίζω;». Στην ταυτοποίηση σημαντικό ρόλο έπαιξαν και άλλες λεπτομέρειες, όπως το παντελόνι με φωσφορίζουσες λεπτομέρειες, που βρέθηκε στο σπίτι του.

Ο 35χρονος διέμενε τελευταία στον Βόλο, όπου μένει και η μητέρα του, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Οι διαρρήξεις

Όπως προέκυψε από την προανάκριση ο 35χρονος δράστης, με αντικλείδι τον Δεκέμβριο του 2021 μπήκε σε κατάστημα πώλησης ειδών υγραερίου στον Βόλο και έκλεψε 40 ευρώ από την ταμειακή μηχανή.

Στις 17 Δεκεμβρίου φορώντας γυαλιά του σκι, μάσκα για τον κορονοϊό και κουκούλα, στις 3 τα ξημερώματα μπήκε σε κατάστημα take away, έβγαλε όπλο και απείλησε την 51χρονη υπάλληλο, εξαναγκάζοντάς την να του δώσει 350 ευρώ. Το πιστόλι που κρατούσε δεν ήταν αληθινό, αλλά κρότου, που όμως είναι απομίμηση αληθινού όπλου.

Ο δράστης συνοδευόταν από τη συνήγορο υπεράσπισης και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αρνήθηκε ότι ήταν το άτομο που έκανε την κλοπή και τη ληστεία και εμφάνισε ως άλλοθι το ότι βρισκόταν με τη σύντροφό του, που τα είχαν ξαναβρεί αν και τα στοιχεία που οδήγησαν στο πρόσωπό του φαίνεται να είναι ισχυρά αποδεικτικά.

Εξέτισε ποινές για ληστείες και κλοπές

Ο 35χρονος, που εργαζόταν ως τεχνίτης-ελεύθερος επαγγελματίας, βρισκόταν για πολλά χρόνια στην Πελοπόννησο, είχε συλληφθεί και καταδικαστεί για ληστείες και κλοπές, έγινε συγχώνευση των ποινών του, εξέτισε το μέρος της ποινής που ορίζει ο νόμος στις φυλακές Λάρισας και απολύθηκε με περιοριστικούς όρους.

Ένας από τους όρους ήταν η εμφάνιση σε Αστυνομικό Τμήμα της Πελοποννήσου, όρος που ο κατηγορούμενος παραβίασε, καθώς είχε επτά μήνες να εμφανιστεί.

Με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας, ανακλήθηκε η υφ’ όρον απόλυση για παραβίαση όρων αποφυλάκισής του.