Δολοφονία Καρολάιν: Στην τελική ευθεία η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Δολοφονία Καρολάιν: Στην τελική ευθεία η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Θέμα ημερών η απολογία του κατηγορούμενου πιλότου

Η στιγμή που ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα δώσει εξηγήσεις για την στυγερή δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν πλησιάζει καθώς η δίκη του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου μπαίνει , πλέον, στην τελική της ευθεία.

Ένα χρόνο μετά το έγκλημα στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών συμπληρώνεται την Τετάρτη και απομένουν λίγοι ακόμη μάρτυρες για να καταθέσουν στο δικαστήριο. Πρόκειται για πρόσωπα που έχουν προταθεί από την οικογένεια της Καρολάιν αλλά και από την υπεράσπιση του κατηγορούμενου.

Από την πλευρά της οικογένειας της άτυχης 20χρονης έχει κληθεί να καταθέσει καθηγήτρια, η οποία υπογράφει «έκθεση» στην οποία σκιαγραφείται το προφίλ του 33χρονου πιλότου. Ο κατηγορούμενος, με τη σειρά του, φέρεται ότι θα επιχειρήσει να στηρίξει τους ισχυρισμούς του περί δολοφονίας εν βρασμώ ψυχής στις καταθέσεις δυο πραγματογνώμων, έναν ιατροδικαστή και ένα ψυχίατρο.

Θα ακολουθήσει η ανάγνωση των εγγράφων της δικογραφίας, μεταξύ των οποίων, πιθανολογείται ότι θα είναι και το ημερολόγιο της Καρολάιν το οποίο εκτιμάται ως κομβικής σημασίας καθώς εκεί φέρονται να καταγράφονται οι εντάσεις που είχε το ζευγάρι αλλά και η πρόθεση της να εγκαταλείψει τον κατηγορούμενο.

Αμέσως μετά την σκυτάλη της ακροαματικής διαδικασίας θα πάρει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ο οποίος θα απολογηθεί, πιθανότητα, εντός της εβδομάδας.

Ο 33χρονος, ομολόγησε το έγκλημα του με 37 ημέρες καθυστέρηση αρνούμενος ότι είχε προμελετήσει τη δολοφονία της συζύγου του.

«Δεν είχα σκοπό να βλάψω τη σύζυγο μου, την αγαπούσα και την αγαπάω όσο τίποτα άλλο, αυτό δεν αλλάζει από την μέρα που την γνώρισα» είπε στους δικαστές με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας δίνοντας το στίγμα της υπερασπιστικής του γραμμής.

Ωστόσο, η σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ελένη Μυλωνοπούλου, που παρακολουθούσε την Κάρολαιν, στην πολύωρη κατάθεση της αναφερόμενη στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο έκανε λόγο για ένα «χειριστικό άτομο» σημειώνοντας ότι από την πρώτη κιόλας συνεδρία η νεαρή κοπέλα της είχε εκμυστηρευθεί ότι επιθυμούσε να εγκαταλείψει μαζί με το παιδί τους το σπίτι των Γλυκών Νερών. «Οι μώλωπες της ψυχής της Καρολάιν καθρεπτίζονταν στο χαμόγελό της» ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας.