Καπραβέλος για τον θάνατο της 3χρονης: Μπορεί να οφείλεται σε νόσο Καβασάκι, αγγειίτιδα ή long covid σύνδρομο

Καπραβέλος για τον θάνατο της 3χρονης: Μπορεί να οφείλεται σε νόσο Καβασάκι, αγγειίτιδα ή long covid σύνδρομο

Τι απάντησε για το αν έγιναν ιατρικά λάθη

Ο Νίκος Καπραβέλος μίλησε στην ΕΡΤ σχετικά με την απώλεια ενός τρίχρονου κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας για τον αδόκητο θάνατο του παιδιού ο διευθυντής ΕΣΥ της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» επισήμανε ότι γίνεται διεξοδική διερεύνηση του θέματος.

«Πρέπει να εκτιμηθούν τα τοξικολογικά ευρήματα και να μαζευτούν όλα τα στοιχεία του φακέλου για να βγει μία διάγνωση», τόνισε στην εκπομπή «Συνδέσεις».

Απαντώντας στην ερώτηση για το αν έγιναν ιατρικά λάθη ο κ. Καπραβέλος απάντησε ότι στο Ιπποκράτειο που κατέληξε η μικρή είναι «ένα νοσοκομείο υψηλών προδιαγραφών, με μια πανεπιστημιακή παιδιατρική κλινική με μεγάλη δραστηριότητα στη Βόρεια Ελλάδα».

Και όπως είπε, «αν δεν ξέρουμε όλα τα ευρήματα, είναι βιαστικό να μιλάμε. Η αιτία που οδήγησε ένα μικρό παιδί σε ανεπάρκεια οργάνων και στο θάνατο δεν είναι μια εύκολη υπόθεση».

Ποια είναι τα πιθανά αίτια

Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο οι γιατροί έχουν εστιάσει τις έρευνες τους για τα αίτια του θανάτου της 3χρονης Κατερίνας σε τρεις πιθανές ασθένειες: τη νόσο Καβασάκι, την αγγειίτιδα και το Long Covid σύνδρομο.

«Επειδή η Παιδιατρική κλινική συνδέεται με το ΑΧΕΠΑ γνωρίζω ότι έγινε προσπάθεια να βοηθήσουν το παιδί. Μη βιαζόμαστε. Θα βγουν τα αποτελέσματα. Είναι αδύνατο να δεχτούμε το θάνατο ενός παιδιού. Τριακόσιοι θάνατοι γίνονται καθημερινά, αλλά αυτός ο θάνατος σημαδεύει όλους μας».