Θεσσαλονίκη: Αγωγή για την νόσο Kawasaki λάμβανε το τρίχρονο κοριτσάκι που πέθανε αιφνιδίως

Θεσσαλονίκη: Αγωγή για την νόσο Kawasaki λάμβανε το τρίχρονο κοριτσάκι που πέθανε αιφνιδίως

«Ο ιατρικός φάκελος του παιδιού μπορεί να δώσει απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα» δήλωσε η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας

Φως στα αναπάντητα ερωτήματα για τον ξαφνικό θάνατο της 3χρονης στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, προσπαθεί να ρίξει η οικογένεια του αδικοχαμένου κοριτσιού.

Σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους, η τεχνική σύμβουλος που όρισε η οικογένεια της 3χρονης, Κατερίνα Αποστολίδου, δήλωσε μεταξύ άλλων, πως σύμφωνα με τα όσα της μετέφερε η μητέρα του παιδιού, οι γιατροί της χορήγησαν αγωγή για τη νόσο Kawasaki. «Αναφέρθηκε από τη μητέρα, ότι δόθηκε αγωγή για νόσο Kawasaki. Ήταν μέσα στις παθήσεις που έθεσαν σε διερεύνηση», δήλωσε η κ. Αποστολίδου. Ανέφερε μάλιστα, πως έγινε βιοψία και για λευχαιμία, ωστόσο τα αποτελέσματα δεν έδειξαν κάτι τέτοιο.

Αβέβαιο αν θα υπάρξει απάντηση

Σύμφωνα με την τεχνική σύμβουλο της οικογένειας της 3χρονης, είναι πάρα πολύ νωρίς να δοθούν απαντήσεις, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα thestival.gr. «Έχουν περάσει μόλις δύο ημέρες. Συνήθως τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων κάνουν να βγουν μήνες. Πολλές φορές αργεί να παραδοθεί και ο ιατρικός φάκελος σε εμάς. Οπότε είναι πάρα πολύ νωρίς για οτιδήποτε» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «θέλω να πιστεύω, πως λόγω της δημοσιότητας θα επισπευστούν οι διαδικασίες».

Ερωτηθείσα για το εάν οι επιπλέον εξετάσεις θα δώσουν απαντήσεις για τον μηχανισμό θανάτου του 3χρονου κοριτσιού, η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας διευκρίνισε, πως «αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι θα έχουμε απάντηση». Υπογράμμισε ωστόσο, πως ο ιατρικός φάκελος του παιδιού μπορεί να δώσει απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα. «Θα βοηθήσει πάρα πολύ ο ιατρικός φάκελος, νοσηλεύτηκε 11 μέρες, οπότε σίγουρα έγινε κάποια διερεύνηση, οπότε θέλουμε να ξέρουμε, τι έδειξαν οι εξετάσεις που έγιναν, τώρα δεν ξέρουμε», σημείωσε.

Σύμφωνα με την Κατερίνα Αποστολίδου, η διαδικασία της νεκροψίας – νεκροτομής δεν έριξε φως στα αίτια θανάτου της 3χρονης. «Η νεκροτομή δεν μας διαφώτισε. Τα ευρήματα ήταν αναμενόμενα μιας και το παιδί είχε μπει σε πολυοργανική ανεπάρκεια». Είπε μάλιστα πως «ζητήσαμε και βιοχημικές για αντισώματα και για διάφορα ένζυμα για λοιμώξεις από μικρόβια, δεν ξέρουμε ωστόσο τι θα δείξει το δείγμα, επειδή είναι μεταθανάτιο».

Το κοριτσάκι έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο. Νοσηλεύτηκε αρχικά στο Παπαγεωργίου, ωστόσο λόγω της επιδείνωσης της κατάστασής του κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο “Ιπποκράτειο”, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.