Μυστήριο με τον θάνατο 3χρονης στο «Ιπποκράτειο» – Τα αναπάντητα ερωτήματα

Μυστήριο με τον θάνατο 3χρονης στο «Ιπποκράτειο» – Τα αναπάντητα ερωτήματα

Τι λέει η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας για την υπόθεση

Τραγικό θάνατο βρήκε ένα κοριτσάκι μόλις 3 ετών στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης και πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα της οικογένειας, που ζητούν απαντήσεις για το δράμα αυτό.

Το κορίτσι νοσηλεύτηκε για δέκα ημέρες στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και στη συνέχεια η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και διακομίστηκε διασωληνωμένο στο νοσοκομείου Ιπποκράτειο, όπου και κατέληξε μέσα σε περίπου 2,5 ώρες.

Το παιδί είχε πρήξιμο στον αριστερό αστράγαλο και πόνο στο χέρι του και το βράδυ ανέβασε πυρετό και στις 19 Απριλίου μεταφέρθηκε στο Παπαγεωργίου.

Με εντολή του Θάνου Πλεύρη, το υπουργείο Υγείας διέταξε έρευνα για τις συνθήκες νοσηλείας του 3χρονου κοριτσιού.

Η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας της 3χρονης, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» Κατερίνα Αποστολίδου, για την υπόθεση.

«Ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς, στο νοσοκομείο γινόταν διερεύνηση η οποία δεν ολοκληρώθηκε. Στο νοσοκομείο από την νεκροτομή δεν μας διαφώτισαν. Νεκροτομικά δεν βρήκαμε κάποια σαφή αιτία. Ακόμα δεν έχω παραλάβει τον ιατρικό φάκελο της μικρής για να δούμε τι έγινε και μέσα στο νοσοκομείο.

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου είχε ένα πρήξιμο στους αστραγάλους και πονούσε το χέρι του, αλλά είχε και χαμηλό πυρετό. Το εξέτασε και ορθοπεδικός αλλά δεν βρήκε κάτι. Στην πορεία της νοσηλείας εμφάνισε και ένα εξάνθημα. Δεν πήρε ποτέ εξιτήριο το παιδί, τις τελευταίες μέρες επιδεινώθηκε η κατάστασή του γι’ αυτό πήγε στο Ιπποκράτειο», ανέφερε αρχικά.

«Έχουν ληφθεί δείγματα για ιστολογικές, βιοχημικές και τοξικολογικές εξετάσεις και ενδεχομένως να ρίξουν φως. Τα συμπτώματα που με περιέγραψαν οι γονείς παραπέμπουν στη νόσο Καβασάκι, η οποία δεν είναι θανατηφόρος. Ωστόσο, οι γιατροί δεν είχαν καταλήξει σε ακριβή διάγνωση. Είναι θέμα του νοσοκομείου πότε θα δώσει τον φάκελο στους γονείς», συμπλήρωσε.