Γιώργος Ροΐδης: Πέθανε ο αντιναύαρχος εν αποστρατεία – Συλλυπητήρια από ΚΚΕ

Γιώργος Ροΐδης: Πέθανε ο αντιναύαρχος εν αποστρατεία – Συλλυπητήρια από ΚΚΕ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών

Τη θλίψη του για τον θάνατο του αντιναυάρχου εν αποστρατεία και μέλους του ΚΚΕ, εκφράζει το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο Γιώργος Ροΐδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Έζησε τα παιδικά του χρόνια στο Γαλατά Τροιζηνίας. Το 1972 μπήκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων μετά από αγώνα απέναντι στο καθεστώς των 'κοινωνικών φρονημάτων' της εποχής, που απέκλειε από αυτή κάθε προοδευτικό και αγωνιζόμενο άνθρωπο. Από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων αποφοίτησε το 1976 με το βαθμό του Σημαιοφόρου Μάχιμου. Από τότε υπηρέτησε με επιτυχία σε πολεμικά πλοία και επιτελεία, είτε ως επιτελής, είτε ως κυβερνήτης ή Διοικητής. Το 2004 αποστρατεύτηκε από το Πολεμικό Ναυτικό με το βαθμό του αντιναυάρχου.

Παιδί λαϊκής αγροτικής οικογένειας, ο Γιώργος Ροΐδης διατήρησε σε όλη του τη ζωή την αγάπη του για το λαό. Ο Γιώργος ανήκε σε εκείνη τη γενιά αξιωματικών που εμπνέονταν από τους αγώνες του λαού, την αντιδικτατορική και αντιιμπεριαλιστική πάλη.

Με την αποστρατεία του έδωσε τη μάχη μέχρι την τελευταία του στιγμή μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, για το δίκιο, την προκοπή του λαού μας, το σοσιαλισμό. Δραστηριοποιήθηκε ακόμη, σε στενή σχέση με το αντιπολεμικό και φιλειρηνικό κίνημα και ιδιαίτερα μέσα από την Κίνηση για την Εθνική 'Αμυνα (ΚΕΘΑ). Επίσης δραστήρια αγωνίστηκε και για τα δικαιώματα των αποστράτων μέσα από την Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ), της οποίας για σειρά ετών και μέχρι σήμερα διετέλεσε πρόεδρος.

Ως απόστρατος διετέλεσε ακόμη πρόεδρος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Συστήματα Παραγωγής Πολιτικών Προϊόντων».

Στις εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του Κομμουνιστικού Κόμματος. Από την έπαλξη εκείνη κάλεσε τους συναδέλφους του να κρατήσουμε 'όπως και άλλες φορές στην Ιστορία της χώρας, μαζί τη σημαία του αγώνα για το δίκιο του λαού, για μια Ελλάδα απαλλαγμένη από τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τους πολέμους'.

Εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και του τμήματος για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας στεκόμαστε προσοχή. Αποτίουμε φόρο τιμής στο ναύαρχο και σεμνό αγωνιστή».

Το ΚΚΕ εκφράζει στη γυναίκα του, στα παιδιά του και στους οικείους του, τα θερμά του συλλυπητήρια.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Μαϊου 12.00 στον Γαλατά Τροιζηνίας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...