Ζακ Κωστόπουλος: Ένταση, «ντροπή και ξεφτίλες» μετά το άκουσμα της απόφασης – Η οργή της Μάγδας Φύσσα

Ζακ Κωστόπουλος: Ένταση, «ντροπή και ξεφτίλες» μετά το άκουσμα της απόφασης – Η οργή της Μάγδας Φύσσα

Δείτε εικόνες του news - Το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί επί των ελαφρυντικών και επί των ποινών

Ένοχοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης κατηγορούμενοι για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Αντίθετα, οι δικαστές έκριναν αθώους τους τέσσερις κατηγορούμενους αστυνομικούς.

Μετά από διάσκεψη περίπου τριών ωρών το δικαστήριο, κατά πλειοψηφία, έκρινε τους δυο κατηγορούμενους ένοχους για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία. Δυο ένορκοι μειοψήφησαν εκφράζοντας την άποψη ότι ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης έπρεπε να καταδικαστούν για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Με την ίδια απόφαση, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Οι τέσσερις αστυνομικοί που κάθισαν στο εδώλιο κρίθηκαν αθώοι. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3) καθώς η πρόεδρος και δύο ένορκοι είχαν την άποψη πως πρέπει να καταδικαστούν για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Στο πλευρό της οικογένειας του άτυχου ακτιβιστή ,που αντέδρασε στην δικαστική απόφαση , βρέθηκε και σήμερα η Μάγδα Φύσσα. Στο άκουσμα της απόφασης δημιουργήθηκε ένταση τόσο εντός όσο και εκτός της δικαστικής αιθούσης. «Ντροπή, ξεφτίλες» ακούστηκε με την πρόεδρος να ζητά να περάσουν έξω αλλιώς θα υπάρξουν συλλήψεις για διατάραξη.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα φώναξε «Ντροπή» και ήρθε σε λεκτική αντιπαράθεση με τον συνδικαλιστή της αστυνομίας, Σταύρο Μαυροειδάκο, τον οποίο επιχείρησαν να απομακρύνουν οι φρουροί. Κατά την έξοδο της από την αίθουσα η ένταση «χτύπησε κόκκινο» καθώς η μητέρα του Παύλου Φύσσα βρισκόταν μεταξύ των ατόμων που απωθήθηκαν από φρουρούς με ασπίδες .

Το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί επί των ελαφρυντικών και επί των ποινών.

Φωτογραφίες; Γιάννης Κέμμος