Ζακ Κωστόπουλος: Ένοχοι κρίθηκαν για τον θάνατό του ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης

Ζακ Κωστόπουλος: Ένοχοι κρίθηκαν για τον θάνατό του ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης

Αντίθετα, οι δικαστές έκριναν αθώους τους τέσσερις κατηγορούμενους αστυνομικούς - Στο άκουσμα της απόφασης δημιουργήθηκε ένταση

Ένοχοι για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης.

Αντίθετα, οι δικαστές έκριναν αθώους τους τέσσερις κατηγορούμενους αστυνομικούς. Μετά από διάσκεψη περίπου 3 ωρών το δικαστήριο, κατά πλειοψηφία, έκρινε τους δυο κατηγορούμενους ένοχους για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία. Δυο ένορκοι μειοψήφησαν εκφράζοντας την άποψη, ότι ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης έπρεπε να καταδικαστούν για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Με την ίδια απόφαση, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Οι τέσσερις αστυνομικοί που κάθισαν στο εδώλιο, κρίθηκαν αθώοι. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3), καθώς η πρόεδρος και δύο ένορκοι είχαν την άποψη, πως πρέπει να καταδικαστούν για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Στο πλευρό της οικογένειας του άτυχου ακτιβιστή, που αντέδρασε στην δικαστική απόφαση, βρέθηκε και σήμερα η Μάγδα Φύσσα. Στο άκουσμα της απόφασης δημιουργήθηκε ένταση τόσο εντός, όσο και εκτός της δικαστικής αιθούσης. «Ντροπή, ξεφτίλες» ακούστηκε, με την πρόεδρος να ζητά να περάσουν έξω, αλλιώς θα υπάρξουν συλλήψεις για διατάραξη.

Το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί επί των ελαφρυντικών και επί των ποινών.