Φρικτό θέαμα στο ΑΠΘ: Ποντίκι κόβει «βόλτες» στην κουζίνα της Φοιτητικής Λέσχης – Δείτε βίντεο

Φρικτό θέαμα στο ΑΠΘ: Ποντίκι κόβει «βόλτες» στην κουζίνα της Φοιτητικής Λέσχης – Δείτε βίντεο

Το ανακάλυψαν φοιτητές που δεν είχαν κάρτα σίτισης

Ένα ποντίκι έκανε «βόλτες» στην κουζίνα της Λέσχης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προκαλώντας την αντίδραση των φοιτητών, που ήρθαν αντιμέτωποι με το δυσάρεστο θέαμα και ανέβασαν σχετικό βίντεο στα social media.

Το βίντεο τράβηξαν φοιτητές που εισήλθαν στην κουζίνα της Λέσχης, αντιδρώντας στην απόφαση της εταιρίας, που ανέλαβε τη σίτιση να μην επιτρέψει την είσοδο σε φοιτητές που δεν είχαν πάνω τους την κάρτα σίτισης.

Οι φοιτητές που δεν είχαν κάρτα σίτισης θα έπρεπε να πληρώσουν και μετά από μικρή ένταση που προκλήθηκε κάποιοι εξ αυτών ανέβασαν τα ρολά και ανέλαβαν μόνοι τους να μοιράσουν το φαγητό.

Τότε είδαν στην κουζίνα το ποντίκι να κυκλοφορεί στο πάτωμα.

Η ανακοίνωση του Αυτόνομου Σχήματος Οικονομικού ΑΠΘ αναφέρει:

«Σήμερα το μεσημέρι στη λέσχη του ΑΠΘ αποφάσισαν να εφαρμόσουν , το ταξικό μέτρο, της επίδειξης κάρτας σίτισης. Φοιτητές και φοιτήτριες έδειξαν την αντίθεση τους και διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση με την εργολαβία να απαντάει εκδικητικά με κλείσιμο της διανομής του φαγητού. Άμεσα αλληλέγγυοι/ες φοιτητ(ρι)ες ανέλαβαν προσωρινά τη διανομή μοιράζοντας φαγητό σε συμφοιτητές τους.

Η πρυτανεία όσο και να διαλαλεί την καλή κατάσταση της λέσχης , τα αποδεικτικά στοιχεία, όπως το παρακάτω βίντεο, βλέπουμε το ακριβώς αντίθετο , όπου ένα ποντίκι τρέχει μέσα στο χώρο της κουζίνας που ετοιμάζονται και διατηρούνται υλικά και φαγητά που μοιράζονται στον κόσμο, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο την υγεία των σιτιζόμενων και προφανώς χωρίς καμία τήρηση των υγειονομικών κανονισμών.

Η φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ δεν είναι και ούτε θα γίνει πεδίο αύξησης κερδών των εργολάβων. Η πρόσβαση σε αξιοπρεπές φαγητό , χωρίς φραγμούς και κόφτες σε κάθε άτομο που το έχει ανάγκη είναι αυτονόητο δικαίωμα και θα αγωνιστούμε ενάντια σε πρυτανεία, εργολάβους και στα σχέδια τους.».